Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç Turnuvaları

- Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç Turnuvaları, Antalya’da 388 sporcunun katılımıyla başladı

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç Turnuvaları

ANTALYA (AA) - Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından düzenlenen Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç Turnuvaları, Manavgat ilçesinde başladı.

İlçedeki bir otelde düzenlenen turnuvaya küçükler kategorisinde 45 takımdan 156 sporcu, yıldızlar kategorisinde de 32 takımdan 232 sporcu katılıyor.

Turnuvanın açılış töreninde konuşan Antalya Valisi Muammer Türker, sporun ötesinde strateji ve bir zeka oyunu olan satrancın, yüzyıllardır aslını bozmadan, kuralları çok fazla değişmeden devam etmesinin herkes üzerinde ne kadar kıymetli bir faaliyet olduğunu ispat ettiğini söyledi.

Türker, bunun Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı, okullar ve ailelerin desteğiyle yürütülüyor olmasının ayrı bir güzellik olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Şüphesiz Federasyon ve kamu kurumlarımızın bu konudaki attığı adımlar ve göstermiş olduğu ilgi ve destek çok önemli. Bizim okul derslerinden ve sınavlara hazırlıklardan daha farklı faaliyetlerde çocuklarımızı geliştirmemiz lazım. Spor faaliyetleri, sanatsal faaliyetler ve zeka geliştirici etkinlikler, en az sınavlara hazırlanmak kadar önemlidir. Bu tür faaliyetlere ayrılan zaman asla zaman kaybı değildir. Asla dersleri olumsuz etkilemez, hem derslere hem de sosyal hayata daha büyük başarılara katkı sağlar.”

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay da önemli bir turnuvayı Antalya’da yaptıklarını belirterek, sporculara turnuvada başarılar diledi.

Ocak ayında yapılan Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Bireysel Satranç Turnuvasının ardından yine Antalya’da takım şampiyonası düzenlediklerini anlatan Tülay, "Çocuk ve yıldızlar takım turnuvası, federasyonumuzun en önemli faaliyetlerindendir. Burada 100 kulübümüz var. Sporcularımız küçükler ve yıldızlar kategorilerinde pazar gününe kadar yarışacaklar." dedi.

Yorumlar