Türkiye Karting Şampiyonası'nın ilk ayağı haftasonu başlıyor

2014 Türkiye Karting Şampiyonası'nın ilk ayağı, Rotax Max Challenge ve Prokart yarışları ile birlikte 24-25 Mayıs tarihlerinde Körfez Karting Pisti'nde koşulacak.2014 karting sezonu 24-25 Mayıs'ta kısa adı İKOK olan İstanbul Karting ve Otomobil...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Karting Şampiyonası'nın ilk ayağı haftasonu başlıyor

2014 Türkiye Karting Şampiyonası'nın ilk ayağı, Rotax Max Challenge ve Prokart yarışları ile birlikte 24-25 Mayıs tarihlerinde Körfez Karting Pisti'nde koşulacak.

2014 karting sezonu 24-25 Mayıs'ta kısa adı İKOK olan İstanbul Karting ve Otomobil Kulübü'nün düzenleyeceği organizasyonla başlıyor. Körfez Pisti sezon galasında Türkiye Karting Şampiyonası (TKŞ), Rotax Max Challenge (RMC) ve İstanbul Karting Dayanıklılık Birinciliği (İKDB) yarışlarına ev sahipliği yapacak.

ŞAMPİYONADA İLK AYAK KÖRFEZ'DE

Toplam 7 ayaktan oluşan Türkiye Karting Şampiyonası'nın 1. ayak yarışında Mini, Formula Junior, Formula Senior ve Formula Master kategorileri bulunuyor.

Sezonu oluşturan 7 yarışın 2'si İKOK tarafından düzenlenecek. Programa göre 24 Mayıs Cumartesi sıralama ve 1. yarış, 25 Mayıs Pazar günü 2. ve 3. yarışlar yapılacak.

Rotax Max Challenge özel kupasında, Türkiye'de ilk defa vitesli motorlarla yarış yapılacak. RMC Türkiye 2014, 32 hp gücündeki 2 vitesli Rotax DD2 motorlarla yapılacak. 7 ayak ve toplam 21 yarıştan oluşan RMC Türkiye'de senior ve masters kategorilerinde birinci olan pilotlar, Kasım ayında İspanya'nın Valencia kentinde yapılacak olan Rotax Max Challenge Grand Final'de Türkiye'yi DD2 Senior ve DD2 Masters kategorilerinde temsil edecek. RMC Türkiye sezonunu oluşturan 7 ayağın 6'sı TKŞ ile birlikte, 1'i İKDB ile birlikte yapılacak.

PROKART'IN 10. SEZONUNDA 14 TAKIMLI START

Bu yıl 10. sezonunu yaşayan İstanbul Karting Dayanıklılık Birinciliği (Prokart) 1. ayak yarışı da aynı hafta sonu Körfez pistinde yapılacak. Birinciliğe tamamı Rotax motorlu 14 takım katılıyor. Takımlar kural farklılıklarıyla 2 farklı kategoride (Prokart ve Best Pilots) mücadele edecekler.

CİHAN

Yorumlar