Türkiye Karate Federasyonundan anlamlı organizasyon

- Federasyon tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Şehit ve Gazileri Karate Kupası'nda elde edilecek gelir, 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası'na aktarılacak - Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Delihasan: "Karate Federasyonunun da bu işin içinde olduğunu göstermek istedik. 15 Temmuz gecesi ilk dakikadan itibaren halkımız sokaktaydı. Karate camiası da sokaktaydı"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Karate Federasyonundan anlamlı organizasyon


İSTANBUL (AA) - Türkiye Karate Federasyonu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit düşen veya yaralananların ailelerine destek olma amacıyla bir organizasyon düzenledi.

Aslı Çakır Alptekin Spor Salonu'nda, 15 Temmuz Demokrasi Şehit ve Gazileri Karate Kupası adıyla gerçekleştirilen organizasyona, bin 300'den fazla sporcu katıldı. Turnuvada elde edilecek gelir, 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası'na aktarılacak.

Sporcu katılım ücretiyle 40 bin lira gelir elde edildiği, federasyon yetkililerinin yanı sıra organizasyona katılamayıp makbuz karşılığında katkı vereceklerle bu miktarın artacağı bildirildi.

Açılış seremonisi öncesi darbe girişiminde şehit düşenler için ayrıca mevlit programı yapıldı.


- Delihasan: "Halkımızın yanında olduğumuzu göstermek istedik"


Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gerçekleştirdikleri organizasyonda toplayacakları gelirle 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve Gazileri'nin yakınlarına destek vermeyi amaçladıklarını belirterek, "Karate Federasyonunun da bu işin içinde olduğunu göstermek istedik. 15 Temmuz gecesi ilk dakikadan itibaren halkımız ve karate camiası sokaktaydı. Cumhurbaşkanımızın halkı sokaklara davet etmesi üzerine biz de ilk andan itibaren sosyal medya hesaplarımızdan duyurularımızı yaptık." diye konuştu.

Şehit ve gazi yakınlarının karate okullarından ücretsiz yararlanmasını da sağladıklarını kaydeden Delihasan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Katkı için başka şeyler de yapmayı istedik. Antrenörlerden ücretli bir turnuva teklifi geldi. Katılan sporcuların yanı sıra gelemeyen sporcular, kulüpler ve antrenörlerin de kendi aralarında topladıkları paralar, makbuz karşılığında federasyon hesabına geçiyor. Sonra toplu halde 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası'na yatıracağız. Miktarın çokluğu, azlığı önemli değil. Amacımız toplumda farkındalık oluşturabilmek. Şehit ve gazi olanların ailelerine sahip çıkmanın bilinciyle bu kampanyanın yaygınlaştırılması gerekiyor."

Organizasyonun geleneksel hale de gelebileceğini vurgulayan Esat Delihasan, "Bütün kurumların sosyal sorumluluklara katılması gerekiyor. Daha kötü günlerimiz olmasın. Yüzlerce insanımız öldü. Halkımızın gösterdiği cesaret inanılmaz. Biz de Karate Federasyonu olarak bunu canlı tutmak istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda inşallah yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Darbe girişimi sırasında karate camiasından da hayatını kaybeden veya yaralananların olduğunu anlatan Delihasan, şunları söyledi:

"Bir sporcumuz bizzat yaralandı. Ölen veya yaralanan herkes bizim camiamızın insanı. Hepimiz biriz. Bir amaç için 15 Temmuz gecesi biz de sokaklardaydık. Özellikle köprüdeydik. Allah insanların içinden korkuyu almıştı. Normalde bir insanla tartışırken korkabilecek insanların, aşırı derecede cesaretli davrandığını gördük. Kitaplardan okuduğumuz kahramanlık örneklerinin masal olmadığını, gerçek olduğunu yaşama fırsatı bulduk. Bundan sonra Türkiye daha güçlü olacak. Toplumda uzlaşı, birbirini anlama güdüsü gelişti."


Yorumlar