Türkiye, Judo Ümitler Avrupa Şampiyonası’na altınla başladı

Judoda Ümitler yaş kategorisinde sezonun en önemli sınavlarından biri olan Avrupa Şampiyonası'na Türkiye iki madalya ile başladı. 2012 ve 2013'te Ümitler Avrupa ikincisi olan Rabia Şenyayla, bugün Atina'da şeytanın bacağını kırdı ve kürsünün...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye, Judo Ümitler Avrupa Şampiyonası’na altınla başladı

Judoda Ümitler yaş kategorisinde sezonun en önemli sınavlarından biri olan Avrupa Şampiyonası'na Türkiye iki madalya ile başladı. 2012 ve 2013'te Ümitler Avrupa ikincisi olan Rabia Şenyayla, bugün Atina'da şeytanın bacağını kırdı ve kürsünün zirvesine çıktı. Çiçek Akyüz de Türkiye'ye bronz madalya kazandırdı.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da bugün başlayan Judo Ümitler Avrupa Şampiyonası'nın ilk gününde Türkiye'ye iki madalya geldi.

Atina'da Türkiye'nin madalya beklediği isimlerden Rabia Şenyayla, 48 kiloda ümitleri boşa çıkarmadı ve altın madalyaya uzanmayı başardı. Ümitlerde 2012 ve 2013'te Avrupa ikincisi olan Rabia, bu kez şeytanın bacağını kırdı.

48 kiloda ilk turda Gürcü Salome Margiani'yi, ikinci turda Hollandalı Celine Langrenez'i yenen Rabia, üçüncü turda Marusa Stangar ile eşleşti. Bu sezon uluslararası müsabakalarda ikisi altın dört madalya alan Sloven rakibini mağlup eden Rabia, adını yarı finale yazdırdı. Yarı finalde Rus Ekaterina Dolgikh'e de şans tanımayan milli sporcumuz, finalde judonun ekol ülkesi Fransa'nın sporcusu Blandine Pont ile karşılaştı.

FRANSIZ PONT'U İPPONLADI

Maçın başından itibaren rakibine hakimiyetini hissettiren Rabia, önce cezalarda 2'ye 1 üstünlük sağladı. Ardından son 30 saniyeye girilirken Pont'u yuko ile yere düşüren Rabia, osaekomi'de maçı ippon ile bitirdi. Maç sonunda Rabia, teknik direktörler Oktay Ayaz ve Hülya Şenyurt ile tribündeki Türkiye kafilesi büyük sevinç yaşadı. Rabia, iki gümüş madalyanın ardından Ümitler'de Avrupa şampiyonluğu elde etmeyi başardı.

Açılış gününde Türkiye'nin diğer madalyası Çiçek Akyüz'den geldi. 40 kiloda tatamiye çıkan Çiçek, Moldovalı ve Sırp rakiplerini geçtikten sonra üçüncü turda Rumen Lidia Marin'e kaybetti. Bronz madalya maçına geçen Çiçek, Rus Aida Bikbova'yı yenip, Ümitler Avrupa Üçüncüsü unvanını aldı.

YARIN DÖRT SPORCU MİNDERDE

Atina'daki Ümitler Avrupa Şampiyonası yarın kızlarda 52, 57 ve 63 kilo ile erkeklerde 66 ve 73 kiloda maçlar var. 52 kiloda Burcu Hantuk ve İrem Korkmaz, 57 kiloda ise Minel Akdeniz ve Şeyma Özerler mindere çıkacak.

CİHAN

Yorumlar