Türkiye Finans Genel Müdürü Gürerk'ten pehlivanlara kispet sözü

Edirne’de bu yıl 653.’sü düzenlenen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde pehlivanlar Er Meydanı’na indi, büyük heyecan ilk gün yapılan küçük boy görüşleriyle başladı. Güreşlerin sponsoru Türkiye Finans Genel Müdürü Derya...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Finans Genel Müdürü Gürerk'ten pehlivanlara kispet sözü

Edirne’de bu yıl 653.’sü düzenlenen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde pehlivanlar Er Meydanı’na indi, büyük heyecan ilk gün yapılan küçük boy görüşleriyle başladı. Güreşlerin sponsoru Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, bu yıl ağalık yarışmasına katılmayacağını belirtirken boylarında kürsüye çıkacak 56 pehlivana da kispet sözü verdi.

Türkiye Finans’ın, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da desteklediği geçmişi asırlara dayanan ata sporu Kırkpınar Yağlı Güreşleri, heyecanlı müsabakaları izlemek üzere birçok ülke ve şehirden gelen binlerce ziyaretçinin akınına uğradı. Olimpiyatlardan sonra dünyanın en uzun geçmişe sahip spor etkinliklerinden biri olan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde birçok farklı kategoride pehlivanlar kürsüye çıkmak için mücadele edecek.

Bu yıl 653.'sü düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni kurumsal olarak destekleyen finans kuruluşu Türkiye Finans’ın Genel Müdürü Derya Gürerk, Kırkpınar Yağlı Güreşleri sponsoru olarak bir basın toplantısı düzenledi. Gürerk, "Olimpiyatlardan sonra dünyanın en uzun geçmişe sahip spor etkinliklerinden biri olan ata sporumuz tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin coşkusunu bu yıl da paylaşmak bizi çok mutlu etti. UNESCO Somut Olmayan Dünya Kültür Mirası listesine alınan güreşlere destek vererek, yüzyıllardır pehlivanların yazdığı destanların gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli bir görev üstleniyoruz." dedi.

Köklü değerlere önem veren bir kurum olduklarını da belirten Genel Müdür Gürerk, "Bu değerleri yaşatmanın önemine yürekten inanıyoruz. Çok önemli bir kültür mirasımız olan ve asırlara dayanan bu gelecek hakkında gençleri bilgilendirmek, böylesi değerlerimizin unutulmasını önlemek istiyoruz. Güreşleri sadece Er Meydanı’na gelenlerin değil, Edirne halkının tümünün izleyebilmesi için şehrin önemli meydanlarına dev ekranlar kurduk. Bu ekranlarla müsabakaların tüm heyecanını Edirne halkına taşıyoruz. Etkinliğe verdiğimiz iletişim desteğiyle de tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni çok daha geniş kitlelerle buluşturmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Genel Müdür Derya Gürerk, Kırkpınar'ın dışında reklamlarında oynattıkları futbol yıldızılarıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Türkiye Finans'ın reklamında oynayan Arda Turan'ın İspanya'da La Liga'da şampiyon olduğunu belirterek, "Milli takımın yıldız futbolcusu Arda Turan Finansör Kart’ın reklam yüzü, Brezilyalı Ünlü futbolcu Alex de Souza ise Faal Kart’ın reklam yüzü oldu. Ay sonunda Alex'in reklamlarını da dönmeye başlayacağız. Sanırım bu defa da Brezilya, 2014 Dünya Kupası'nda şampiyonluğa ulaşır." dedi.

'DERECEYE GİREN 56 PEHLİVANA KİSPET YAPTIRACAĞIZ'

Türkiye Finans’ın destek paketlerinin, sponsorlukları ve işbirlikleri Türkiye’ye değer katacak şekilde büyük bir ivmeyle devam edeceğini de belirten Gürerk, bir pehlivan sponsorluğu ya da bir kulüp sponsorluğuna girmeyeceklerini söyledi.

Kırkpınar'ın içinde sporcu olarak bulunmayacaklarını da belirten Gürerk, "Bir pehlivana sponsor olmak ya da bir kulüp sponsorluğu düşünmüyoruz. Yağlı Güreş Ligi kurulmasını istiyoruz. Yağlı Güreş Federasyonu'nun ayrı olarak kurulması düşünülebilir. Güreş liglerine sponsor olabiliriz. Mesela 'Türkiye Finans Güreş Ligi' ismiyle Türk güreşine destek vermek isteriz." diye konuştu.

Gürerk, özellikle küçük boylardaki pehlivanların kispet tedarik edemediği, kot pantolonla ya da brandadan dikilmiş kispetlerle güreştiklerinin hatırlatılması üzerine ise "Kırkpınar'da yağlı güreşler 14 kategoride yapılıyor. Kategorilerinde ilk dörde girerek kürsüye çıkacak 56 pehlivana beden ölçülerini hemen alarak kispet yaptırabiliriz." dedi.

Genel Müdür Gürerk, geçen yıl katıldıkları ağalık yarışına bu yıl girmeyeceklerini, geçen yıl girerek ağalık bedelini oldukça yükselttiklerini söyledi. Ağalık işinin kendi plan ve düşünceleri giyi seyretmediğini de belirten Gürerk, "Ağalık bir yıl boyunca büyük uğraşlar istiyor. Bunun için bizim ne zamanımız var ne de gücümüz. Bu nedenle 654. Tarihi Kırkpınar Güreşleri Ağalık artırma yarışlarına girmeyeceğiz." diyerek sözlerini tamamladı.

CİHAN

Yorumlar