Türkiye Enduro Şampiyonası startını dünya şampiyonu Sofuoğlu verdi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Türkiye Enduro Şampiyonası 1. Ayak Burak Özel Enduro Yarışı magazin startı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Enduro Şampiyonası startını dünya şampiyonu Sofuoğlu verdi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Türkiye Enduro Şampiyonası 1. Ayak Burak Özel Enduro Yarışı magazin startı. dünya şampiyonu Kenan Sofuoğlu ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon tarafından verildi. Şampiyonanın ilk yarışı, birçok şampiyonluğa imza atan ve geçen günlerde hayatını kaybeden Burak Özel adına yapılacak. Bodrum Motosiklet Kulübü’nün düzenlediği şampiyonanın Bodrum ayağına, Muğla başta olmak üzere İstanbul, İzmir, Antalya, Ankara, Uşak, Bursa ve çeşitli illerden 100'e yakın sporcu katılıyor.

Starttan sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Sofuoğlu, ilk defa Bodrum’a geldiğini belirterek, "Bana bu yarıştan bahsetmişlerdi, 'Yarışı senin adına yapacağız, gelir misin?' diyerek. Ben de söz vermiştim, gelmeye çalışacağımı söylemiştim. Üç hafta önce Burak Özel kardeşimizi kaybettik. Beni aradılar, 'Burak Özel’in ismini vereceğiz yarışlara.' dediler. Bu şekilde olması beni sevindirdi. Böyle olması da lazımdı. Bu yarışlara yakışanı da budur. Benim gelmemden kimsenin şüphesi olmasın diyerek telefon açtım ve artık kesinlikle geleceğim dedim. Bu saatten sonra daha da değerli oldu bu yarışlar benim için. Burak kardeşime Allah rahmet eylesin. Çok sevdiğimiz bir insandı. Bodrum’da olmak çok güzel. Keşke Burak kardeşimiz de burada olabilseydi." dedi. Türkiye'de motosiklet sektörünün büyüdüğünü kaydeden Sofuoğlu, "Yarış olarak da sektör olarak da çok büyüyor. Eskiye nazaran motosiklet sürenlerin kask taktıklarını ve motosiklet elbiselerini giydiklerini görüyorum. Türkiye’de bu kültür oturuyor, olması gereken bir kültür. Ekonomi açısından da kalkındıran bir sektör. Trafik açısından da çok iyi. İnşallah yavaş yavaş kendi çabalarımızla ve sektörün de çabasıyla motosiklet kültürünü Türkiye’de oturtacağız. Motosiklet sektörünün büyümesinin ülkeye faydası olacaktır." şeklinde konuştu.

KADINLAR KUPASI YARIŞLARA RENK KATACAK

Bu sene yarışlara ek olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kadınlar Kupası da Bodrum'da düzenlenecek. Birçok kadın yarışçının katıldığı kupa için Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden sporcular geldi. Belediye Meydanı'nda verilen starttan önce sporcular, kadın rakiplerine gül hediye etti.

Bu arada Yunanistan'dan gelen beş motorcu da 1. ayak enduro yarışlarına kayıt yaptırdı. Dostluk adına yarışlara katılmak istediklerini belirten sporcular, iddialı olduklarını söyledi.

Öte yandan bugün startı verilen yarışlarda, Kızılağaç mevkisindeki parkurda sıralama turu yarış alanı ekstrem test parkuru düzenlenecek. Pazar günü ise yarışların ilk ayağı başlayacak. CİHAN

Yorumlar