Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen:

- "Türk cimnastiğinin 2010'da uluslararası arenada sadece 1 madalyası varken, 2016'da 78 madalyaya sahip olduk"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen:


BOLU (AA) - Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Türk cimnastiğinin son 6 yılda önemli bir çıkış yakaladığını söyledi.

Türkiye Cimnastik Federasyonunun 30 Ekim'de yapılan 4. Olağan Genel Kurulu sonrası oluşturulan teknik kurullar, gelecek 4 yıllık periyodun ana hatlarını belirlemek için Bolu'da toplandı.

Karacasu beldesindeki bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, federasyon yetkilileri ve teknik kurul üyeleri katıldı.

Çelen, toplantıda yaptığı konuşmada Türk cimnastiğinin dünyada söz sahibi olabilmesi adına yoğun bir çalışma temposu içine gireceklerini belirtti.

Geçen 4 yıldaki faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Çelen, göreve ilk geldikleri 2012 yılında 15 bin olan sporcu sayısının yaklaşık 50 bine yükseldiğini kaydetti.

Cimnastikte kadın sporcuların daha yoğun ve aktif olduğunu aktaran Çelen, "Kadın ve erkek sporcu sayısı bazında bakarsanız kadın sporcuların cimnastik sporunda çok daha fazla ve aktif olduğunu göreceksiniz. 31 bin kadın, 19 bin civarında da erkek cimnastikçimiz mevcut. Sporcu sayısı açısından 2008 yılında 57 federasyon arasında 51, 2009'da 36, 2010'da 53, 2011'de 36 ve 2015'te ise 14. sıradayız. Bu süre zarfında artan sporcu sayımız bizi dünyada da önemli bir yere getirdi." ifadelerini kullandı.

Suat Çelen, tesisleşme konusunun kendileri için çok önemli olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Göreve ilk geldiğimizde Türkiye'nin her yerinde cimnastik salonunun olmasını arzu ettik. Dolayısıyla bu konuda bakanlık ve genel müdürlükten taleplerimiz oldu. 81 ilimizde de cimnastiğin başlaması Türkiye'de her ilde bu sporun yapılmasını sağlandı. Türkiye'nin her tarafında artık cimnastik yapılıyor olduğunu bilmek bizi memnun ediyor."

Türkiye'de, futbol, basketbol ve voleybol gibi bir cimnastik ligi kurduklarını da belirten Çelen, "Lig zaten cimnastikte yoktu. Bunu puanlaştırdık. Lig olgusunu ve puanlama sistemini camiamız algılamış oldu. Ümit ediyorum cimnastik de ilerleyen dönemlerde diğer spor branşlarında olduğu gibi iddia programına girecek. Bunun için elimizden geleni yapacağız." şeklinde görüşlerini aktardı.

Kendilerinin göreve geldiği 2012 yılından bu yana katıldıkları şampiyona ve yarışmalarda çok sayıda madalya kazandıklarını anlatan Çelen, "Madalya sayılarımız ortada. Türk cimnastiğinin 2010'da uluslararası arenada sadece 1 madalyası varken, 2016'da 78 madalyaya sahip olduk. Bunun sebebi de daha önce uluslararası organizasyon sayılarının az olması ve gidilmemesi. Ne yaparsanız yapın uluslararası arenada madalyanız yoksa başarılı değilsiniz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar