Türkiye, Çekleri yendi, gruptan çıkma ihtimali doğdu

Türkiye Burak Yılmaz'ın 10.dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. 65'te Ozan Tufan'la ikinci golü bulduk! Maç, 2-0 sona erdi. Türk milli takımın gruptan bir üst tura çıkma ihtimali doğdu.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye, Çekleri yendi, gruptan çıkma ihtimali doğdu
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu'nda yapılan Çek Cumhuriyeti-Türkiye maçının ilk yarısı ay-yıldızlı takımın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.  Türkiye Burak Yılmaz'ın 10.dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. 65'te Ozan Tufan'la ikinci golü bulduk. Maç 2-0 sona ererken, Türkiye'nin gruptan çıkma ihtimali de doğmuş oldu. Milli Takım, son sınavda galip gelerek en iyi 3. olarak bir üst tura çıkmayı hedefliyor.  Grupta ilk 3 puanını alan millilerin bir üst tura çıkabilmesi için İtalya'nın İrlanda'ya, Belçika'nın da İsveç'e yenilmemesi gerekiyor. Bir diğer ihtimal ise Macaristan'ın Portekiz'i yenmesi.

Karşılaşmanın başında oyunun kontrolünü eline alan A Milli Takım, yaptığı iyi paslaşmayla oyunu rakip yarı alana yıktı. Mücadelenin 10. dakikasında Burak Yılmaz'ın attığı golle öne geçen milliler, oyunun temposunu düşürürken, Emre Mor ve Volkan Şen gibi hızlı oyuncularıyla pozisyon aradı. Golden sonra istediği pozisyonları bulmakta zorlanan milliler, yan toplarda sıkıntı yaşarken, kalesinde ise ciddi pozisyonlar verdi. Rakibinin 17. dakikada bir topu direkten dönerken, kalesinde gol görmeyen A Milli Takım, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Türkiye'nin paslı oyunu karşısında yarı sahasına çekilen Çek Cumhuriyeti ise Burak'ın golüyle geri düştü. Golden sonra daha atak bir görüntü çizen Çekler, özellikle sağ kanattan savunmacı Kaderabek'in bindirmeleriyle pozisyonlar buldu. Mücadelenin 17. dakikasında Bursasporlu Sivok'un kafa vuruşunda bir topu direkten dönen Çek Cumhuriyeti, ilk yarıda yediği gole karşılık skor bulamazken, devreye de yenik girdi.

10. dakikada A Milli Takım, mücadelede 1-0 öne geçti. Arda Turan'ın başlattığı atakta sağ kanattan bindiren Emre Mor, meşin yuvarlağı ceza alanına ortaladı. Altıpas gerisine gelen topa bekletmeden vuruşunu yapan Burak Yılmaz, ay-yıldızlı ekibi öne geçiren golü kaydetti: 0-1.
17. dakikada Çek Cumhuriyeti gole çok yaklaştı. Dockal'ın sağdan kullandığı kornerde arka direğe düşen topa iyi yükselen Sivok kafa vuruşunu yaptı. Pozisyonda meşin yuvarlak yan direkten dönerken, Türkiye savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

19. dakikada Volkan Şen'in pasıyla soldan ceza alanına giren Emre Mor, sert bir şut çıkardı ancak top yandan auta çıktı.

24. dakikada Plasil'in ara pasıyla sağdan ceza alanına giren Kaderabek, dar açıya rağmen kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı ancak köşeyi iyi kapatan Volkan Babacan direk dibinde topu kornere çeldi.

27. dakikada Burak Yılmaz'ın indirdiği topa Arda'nın ceza alanı çizgisi gerisinden bekletmeden vuruşunda top az farkla auta gitti.

31. dakikada Çek Cumhuriyeti tehlikeli geldi. Dockal'ın sağdan ortasında Mehmet Topal, altıpasta kritik bir müdahalede bulundu. Ceza alanı içinde havalanan topu önce Krejci, sonra Necid kafayla içeri çevirirken altıpas içine gelen topa arka direkte hamle yapan Kaderabek, meşin yuvarlağı yandan auta yolladı.

38. dakikada Plasil'in ceza alanı dışından çıkardığı sert şutta kaleci Volkan Babacan soluna gelen topa iyi uzandı ve meşin yuvarlağı kornere tokatladı.

Mücadelenin ilk yarısı 1-0 Türkiye'nin üstünlüğüyle sona erdi.

Yorumlar