"Türkiye, boccede dünyada söz sahibi olmaya başladı"

- TBBDF Bocce Asbaşkanı Kapsız: "Boccede dünyada da söz sahibi olmaya başladık. Hem Uluslararası Bocce Federasyonu Yönetim Kurulu'nda yöneticilerimiz var hem de uluslararası alanda önemli başarılar elde ediyoruz. Türkiye'yi her yerde temsil etmemiz gerekiyor" - "21 binin üzerinde lisanslı sporcumuz var. İllere hakem göndermeye yetişemiyoruz, her taraftan hakem talebi var. Artık 70, 80 okulun katıldığı turnuvalar yapılmaya başlandı"

Google Haberlere Abone ol
"Türkiye, boccede dünyada söz sahibi olmaya başladı"


ANTALYA (AA) - AYŞE YILDIZ - Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) Bocce Asbaşkanı Faik Kapsız, Türkiye'nin boccede dünyada söz sahibi olmaya başladığını belirterek, "21 binin üzerinde lisanslı sporcumuz var. İllere hakem göndermeye yetişemiyoruz, her taraftan hakem talebi var. Artık 70, 80 okulun katıldığı turnuvalar yapılmaya başlandı." dedi.

Kapsız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, boccenin üç yıl önce okul sporlarına girdiğini, okul sporlarında Türkiye Şampiyonaları yapıldığını söyledi.

Üç sene içerisinde boccenin müthiş derecede yaygınlaştığını ifade eden Kapsız, "21 binin üzerinde lisanslı sporcumuz var. İllere hakem göndermeye yetişemiyoruz, her taraftan hakem talebi var. Artık 70, 80 okulun katıldığı turnuvalar yapılmaya başlandı. Şu anda okullara yayıldı, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde oynuyorlar." diye konuştu.

Boccenin herkesin oynayabileceği bir oyun olduğuna dikkati çeken Kapsız, insanların bocce oynamak için adeta akın akın geldiğini, kendilerinin de herkese ulaşabilme hedefinde olduklarını anlattı.

Faik Kapsız, küçükler kategorisinde 5. ve 6. sınıf öğrencilerinin, yıldızlarda 7. ve 8., gençlerde ise 9., 10., 11. ve 12. yaş gruplarının oynadığını, bunun yanında da her yaş grubundan insanları turnuvalara katıldığını ifade etti.

Türkiye'nin her tarafında artık boccenin oynandığını vurgulayan Kapsız, "Bocce liglerimiz var, birinci, ikinci ve üçüncü lig diye. Birinci ligde 16 takım yarışıyor. İkinci ligde 24, üçüncü lig bütün herkese açık, isteyen katılabiliyor. Bu sene 65 takımla biz üçüncü ligi yaptık. Her sene de bu artıyor." şeklinde görüşlerini aktardı.


- Bölgesel lige geçilecek


Federasyon başkanı Kapsız, liglere çok fazla ilgi olduğunu ve ileride bölgesel lige geçmeyi planladıklarını ifade ederek, bocce alanında uluslararası alanda da müsabakalara katıldıklarını ve önemli derecelerin bulunduğunu belirtti.

Dünya Şampiyonalarında da derecelerin olduğunu anlatan Faik Kapsız, şunları kaydetti:

"İkincilik, üçüncülüklerimiz var. Akdeniz Oyunları'nda birinciliğimiz, ikinciliğimiz var. Boccede dünyada da söz sahibi olmaya başladık. Hem Uluslararası Bocce Federasyonu Yönetim Kurulu'nda yöneticilerimiz var hem de uluslararası alanda önemli başarılar elde ediyoruz. Türkiye'yi her yerde temsil etmemiz gerekiyor. Bocce olimpik spor değil ama 2024'e dikkati çekiyoruz. Bocce artık olimpik olmalı. O kadar olimpik olmaması gereken spor var ki, boccenin olimpik olmaması çok üzücü. Olimpik olursa çok daha fazla yayılacaktır ve 2024'te olimpiyatlara katılabilirsek bu sporun önü zor alınır."


- "Gerçekten bu işi iyi yapıyoruz"


Türkiye'de, Dünya Bocce Volo Şampiyonası'nın düzenleneceğini anlatan Faik Kapsız, aynı şekilde Gençler Raffa Şampiyonası'nın da Ankara'da yapılacağını ifade etti.

Kapsız, ülke olarak da önemli organizasyonlarda yer aldıklarını vurgulayarak, "Bundan önce de Dünya, Avrupa Şampiyonaları yaptık ülkemizde. Bizi organizasyondan dolayı tebrik ediyorlar, dış ülkeler. Çünkü gerçekten bu işi iyi yapıyoruz. Yaptığımız organizasyonlar ses getiriyor, inşallah ileride devam edecektir. Boccede dünyada da söz sahibi olduğumuzu söyleyebilirim." diye konuştu.

Yorumlar