Türkiye, bisiklette sınıf atlamak istiyor

- Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Müftüoğlu: "Biz, pro tur olmak istiyoruz. Bununla ilgili mücadele ediyoruz. Önümüzdeki yıl pro olacağımıza inanıyorum" - "Bu turun, bu kadar yukarılara çıkmasında, Cumhurbaşkanımızın himayesinde yapılıyor olması çok etkili oldu" - "Herkesin içinde bulunduğu bir tur markasını dünyada daha ileriye götürmek için ülke olarak büyük çaba sarf ediyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye, bisiklette sınıf atlamak istiyor


ANTALYA (AA) - EMRAH OKTAY - Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) takviminde 2. HC kategorisinde yer alan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun gelecek sezon "pro tur" olacağına inandığını söyledi.

Müftüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl 52'ncisi düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun sorunsuz devam ettiğini aktardı.

Teknik anlamda herhangi bir aksamanın yaşanmadığını vurgulayan Müftüoğlu, "Parkurlarda emniyet görevlilerimize, valilerimize ve belediyelerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Güvenlik açısından en ufak bir arıza olmadığını herkes gördü. İstanbul'da bir kaza oldu. İkinci ve üçüncü gün, balonların havalanamadığı rüzgarda gayet güzel bir Konya etabı yaşandı. Teknik açıdan şu ana kadar bir aksama olmadı." diye konuştu.

Kapadokya-Kapadokya etabına UCI'dan gözlemci geldiğini aktaran Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı, "Biz, pro tur olmak istiyoruz. Bununla ilgili mücadele ediyoruz. Önümüzdeki yıl pro olacağımıza inanıyorum. Şu ana kadar teknik bir aksama olmadı. Bunu ben söylemiyorum. Yarış direktörü ve Uluslararası Bisiklet Birliğinden gelen gözlemci böyle düşünüyor. " ifadelerini kullandı.


- "Cumhurbaşkanımız etkili oldu"


Emin Müftüoğlu, turun yakaladığı başarı ivmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde yapılmasının etkili olduğunu belirtti.

Bisiklet sporunun ülkede farklı bir noktaya geldiğini anlatan Müftüoğlu, şunları kaydetti:

"Bu turun, bu kadar yukarılara çıkmasında, Cumhurbaşkanımızın himayesinde yapılıyor olması çok etkili oldu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen sene caddede bisiklete binmesi, bu yıl basın turunda start vermesi, tura ve bisiklet sporunun Türkiye'de geldiği noktaya ayrı bir anlam katıyor. Bisiklet ailesi olarak, Cumhurbaşkanımıza hem teşekkürlerimizi hem de şükranlarımızı sunmak istiyorum."

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun sadece federasyonun değil tüm ülkenin organizasyonu olduğunu vurgulayan Emin Müftüoğlu, "Bu, sadece Türkiye Bisiklet Federasyonunun organizasyonu değil, ülkemizin bir organizasyonu. Cumhurbaşkanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a teşekkür ediyorum. İnanılmaz destekte bulunuyorlar. Sağlık Bakanlığımız, obeziteyle ilgili çaba sarf ediyor. Sponsorlarımız aktif halde. Herkesin içinde bulunduğu bir tur markasını dünyada daha ileriye götürmek için ülke olarak büyük çaba sarf ediyoruz. Herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Müftüoğlu, son iki etabı kalan turu İspanyol takımı Caja Rural-Seguros RGA'nın kazanacağını tahmin ettiğini bildirerek, "Caja Rural, sürekli aktif halde yarışıyor. Herhalde onlar bu işi bırakmayacak." diyerek sözlerini tamamladı.

İstanbul-İstanbul etabıyla başlayan ve Kapadokya-Kapadokya, Aksaray-Konya, Seydişehir-Alanya, Alanya-Kemer ve Kumluca-Elmalı etapları geride kalan turda genel klasman liderliği Caja Rural-Seguros RGA takımından Jose Gonçalves'in elinde bulunuyor.

Yorumlar