Türkiye, Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası’nda 12 madalya kazandı

Türk takımları, 119 kulübün katıldığı Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası’nda dört altın, bir gümüş ve yedi bronz madalya kazandı. Toplam 12 madalya kazanan Türkiye genel sıralamada şampiyon oldu.Avrupa’da kulüpler düzeyindeki en...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye, Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası’nda 12 madalya kazandı

Türk takımları, 119 kulübün katıldığı Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası’nda dört altın, bir gümüş ve yedi bronz madalya kazandı. Toplam 12 madalya kazanan Türkiye genel sıralamada şampiyon oldu.

Avrupa’da kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu olan Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası, İzmir’de sona erdi. 20 ülkeden 119 takımın katıldığı şampiyonada Türk takımları dört altın, bir gümüş ve yedi bronz madalya kazandı. Türkiye toplamda 12 madalya ile en başarılı üilke olurken, iki altın, bir gümüş ve bir bronz madalya kazanan Rusya ikinci, bir altın ve bir gümüş kazanan Hırvatistan ise üçüncü sırayı aldı.

Halkapınar Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyonanın son gününde sekiz kategoride final maçları yapıldı. Günün ilk finalinde ümit-genç kızlar katada Şamdan Spor Kulübü’nün temsil ettiği Marmara bölgesi, rakibi Belgrad maç sırasında diskalifiye olunca altın madalya kazandı.

Milli Takım’da da birlikte mücadele eden Dilara Bozan, Rabia Küsmüş ve Gizem Şahin’den oluşan Marmara Bölgesi takımı, kadınlar katada Hırvatistan’ın Zagreb takımını 5-0 mağlup ederek zirveye çıktı. Bu kategoride İç Anadolu bölgesi de üçüncü oldu.

Ümit-genç kızlar kumitede Kağıtspor takımı tarafından temsil edilen Doğu Anadolu bölgesi finalde Fransa’nın Ile de France ekibini geçerek Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Bu kategoride Akdeniz Bölgesi ve Marmara Bölgesi takımları da bronz aldı.

Ümit-genç erkekler kumitede İç Anadolu Bölgesi, büyük erkekler kumitede Doğu Anadolu Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi bronz madalya kazanan diğer Türk takımları oldu.

TÜRK FİNALİ SAKARYA’NIN

Ümit-genç erkekler kumitede şampiyonluk için iki Türk takımı karşılaştı. Kadrosunda Avrupa ve dünya dereceleri bulunan yetenekli isimleri barındıran Ege Bölgesi ve Marmara Bölgesi takımları karşılaştı.

Sakarya Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün temsil ettiği Marmara Bölgesi nefes kesen maçlar sonunda Şamdan Spor Kulübü’nün temsil ettiği Ege Bölgesi’ni 3-2 mağlup ederek zirveye çıktı. Bu kategoride Karadeniz Bölgesi de bronz madalya aldı.

Final maçlarından sonra şampiyonada dereceye giren takımlara madalya ve kupaları verildi. Final maçlarını Çiğli kaymakamı Dr. Mustafa Arı ve İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu da takip etti. Kapanış töreninin ardından şampiyona bayrağı gelecek yıl Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası’nı düzenleyecek Fransa’ya teslim edildi.

ESPINOS’DAN TEŞEKKÜR

Şampiyonayı izlemek için Türkiye’ye gelen Dünya Karate Federasyonu Başkanı Antonio Espinos, başarılı organizasyonda dolayı Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan’a teşekkür etti.

Kapanış töreninde konuşan Espinos, "Herkes İzmir’den güzel duygularla ayrılıyor. Türk karatesine güveniyoruz. Gelecek yıl Mart ayında İstanbul’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nın da en güzel şekilde düzenleneceğine inanıyoruz." dedi.

CİHAN

Yorumlar