Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar:

-"2020 olimpiyatlarına 100 sporcu ile katılma ve en az 6-7 madalya alma hedefiyle hazırlanıyoruz" -"İngiltere ve Hollanda'nın sömürüsü olan ülkelerden gelen sporcular devşirme sayılmıyormuş. O zaman biz de Balkanlar'ın hepsini alalım, hiçbiri devşirme sayılmaz"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar:


İSTANBUL (AA) - Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, 2020 Olimpiyat Oyunları'na 100 sporcu ile katılma ve en az 6-7 madalya kazanma hedefiyle hazırlandıklarını söyledi.

Balıkesir'de 4 Eylül Pazar günü yapılacak 8. İsmail Akçay Yol Koşusu'nun Ataköy Olimpiyatevi'nde düzenlenen tanıtım toplantısına katılan Fatih Çintimar, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Çintimar, atletizmde doping cezaları ve sakatlıklar nedeniyle birçok milli sporcunun 2016 Rio Olimpiyatları'nda yer alamadığını belirterek, "Olimpiyatlarda atletizmde bir beklentiye girmek için atletizmin iki yıl önceki haline bakmak lazım. İki yıl önce dopinglerle yerle bir olmuş atletizmde, olimpiyatlarda şu ana kadarki en yüksek katılımı sağlayıp, tarihimizde ilk defa ilk 8'in içinde 4 sporcusu yarışan bir takım olduk. Evet gönül 10 madalya almak istiyor. Zaten bunların dışında olimpiyat kadrosunda olabilecek çok fazla sporcumuz yoktu. Olanların çoğu doping ve sakatlıklar nedeniyle saf dışı kalmıştı. Bütün imkanları kullanarak elimizde olan sporcuları olimpiyatlara götürdük." diye konuştu.

Türkiye'nin olimpiyatlarda atletizmde bir madalya kazandığını ve bazı sporcuların da kategorilerinde ilk 10 içinde yer aldığını vurgulayan Çintimar, "Ekibimizin tamamı genç. Türkiye Atletizm Federasyonu olarak 2020 olimpiyatlarına 100 sporcu ile katılma ve en az 6-7 madalya alma hedefiyle hazırlanıyoruz. İnşallah daha büyük başarılara birlikte gideceğiz. Ben bu anlamda bize destek veren Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç Bey ve ekibine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.


- "Devşirme sporcu sadece Türk Milli Takımı'nda yok"


Fatih Çintimar, devşirme sporcu konusunda yapılan eleştirilere de değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devşirme sporcu sadece Türk milli takımında yok. Ülkeleri sıralamaya koyduğunuz zaman biz ilk 50'ye girmiyoruz. İngiltere ve Hollanda'nın sömürüsü olan ülkelerden gelen sporcular devşirme sayılmıyormuş. O zaman biz de Balkanlar'ın hepsini alalım, hiçbiri devşirme sayılmaz. Bizim bağlı olan illerimizdi. Öyle bir şey yok. İngiltere'de nasıl ki Mohamed Farah gelip yarışabiliyorsa, bizde de Ali Kaya, Yasmani Copello yarışabilmeli ve şu anda da yarışıyorlar. Kaldı ki ben federasyon başkanı olmadan önce bu sporcular vardı. Bunları gündeme taşıyıp eleştirenler de o gün bunları getirenler. İyi ki getirmişler. Ali Kaya final koşmalıydı ancak olmadı. Bunlar sporun içinde olan şeyler. Ali Kaya büyük bir şampiyondur. Mohamed Farah'ın bütün rekorlarını kırarak buraya geldi. Bundan sonra da yine o rekorları kıracak olan da Ali Kaya'dır."

Çintimar, Türkiye Atletizm Federasyonu olarak sporcuları transfer ederek ya da para ödeyerek getirmediklerini anlatarak, "Bunlar kulüp sporcusudur. Kulüp sporcusu olduktan sonra Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olur. Biz de milli takım olarak yarıştırmak zorundayız. Biz bu çocuklarımızı lokomotif olarak kullanıp, 2020 olimpiyatından sonra dışarıya sporcu veren ülke konumuna gelmeliyiz. O hedefi yakalamak için çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


Yorumlar