"Türkiye adına altın madalyayı kazanmak istiyorum"

- +78 kiloda Büyükler Avrupa Şampiyonu olan Fransız asıllı milli judocu Kayra Almira Sait, 2016 Rio Olimpiyatları'nda altın madalya hedefliyor - Milli judocu Kayra: - "2016 Rio Olimpiyatları'nda en iyisini yapıp, Türkiye adına altın madalya kazanmak istiyorum. Tek hedefim bu." - Türkiye Judo Federasyon Başkanı Uysal: - "Bizim için bu ülkeye, bu bayrağa hizmet edecek kişilerin gönlümüzde diğerlerinden farkı yok. Kayra artık Türk vatandaşı. Problem yok bizim için. Biz artık onu benimsedik ve kendi kızımız olarak görüyoruz."

Google Haberlere Abone ol
"Türkiye adına altın madalyayı kazanmak istiyorum"

BALIKESİR (AA) - HAKAN FİRİK - Türk vatandaşlığına geçtikten sonra nisan ayında +78 kiloda Büyükler Avrupa Şampiyonu olan Fransız asıllı milli judocu Kayra Almira Sait, 2016 Rio Olimpiyatları'nda altın madalyayı gözüne kestirdi.

Judo Kadın Milli Takımı'nın Balıkesir'in Edremit ilçesinde 29 Haziran'a kadar sürecek olan son yurt içi kampında çalışmalarına devam eden Kayra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fransa'da Gençler Avrupa Şampiyonası'nda iki kez şampiyon olduğunu belirtti.

Gençler Dünya Şampiyonası'nda bir kez de ikinciliği bulunduğunu, bunun dışında büyük turnuvalarda madalyalar kazandığını anlatan Kayra, şöyle konuştu:

"Son olarak nisan ayında Türkiye Milli Takımı forması ile Avrupa şampiyonu oldum. Türkiye adına olimpiyata katılma hakkı kazandım. Burada yarışmaktan dolayı çok mutluyum. Olimpiyata katılacağım için de çok mutluyum. Türkiye'yi temsil ettiğim için kendimi çok iyi hissediyorum. 2016 Rio Olimpiyatları'nda en iyisini yapıp, Türkiye adına altın madalya kazanmak istiyorum. Tek hedefim bu."


- "Bizim için Kayra artık Türk vatandaşı"


Türkiye Judo Federasyon Başkanı Fatih Uysal ise bu sıklette Kayra Almira Sait ve Belkıs Zehra Kaya olmak üzere iki sporcunun kota aldığını belirtti.

Uysal, daha fazla puan aldığı için Kayra'nın 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na gideceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bizim için bu ülkeye, bu bayrağa hizmet edecek kişilerin gönlümüzde diğerlerinden farkı yok. O da şu anda buraya oldukça adapte olmuş durumda. Bir sonraki olimpiyatları veya bundan sonraki süreçte de hayatının geri kalanını burada tamamlamayla alakalı bir düşüncesi de var. Çok memnun buradaki ortamdan. Biz de memnunuz ondan. Takıma adapte oldu. İyi bir yarış oldu iki sporcu arasında ama daha iyi olan, fazla puan toplayan arkadaşımız kazandı. Bizim için Kayra artık Türk vatandaşı. Problem yok bizim için. Biz artık onu benimsedik ve kendi kızımız olarak görüyoruz."

Yorumlar