Türkiye: 3 - Slovakya: 0

Salon: Cengiz GöllüHakemler: Philippe Schürmann (Lichtenstein), Waleed Abdelsamad (Mısır) Türkiye: Arslan, Burak, Emin, Metin, Turgay, Emre, Hasan (Libero), Yiğit, Samet, YasinSlovakya: Martin Vik, Krajcovic, Kostolani, Matej Patak, Emanuel Kohut,...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye: 3 - Slovakya: 0

Salon: Cengiz Göllü

Hakemler: Philippe Schürmann (Lichtenstein), Waleed Abdelsamad (Mısır)

Türkiye: Arslan, Burak, Emin, Metin, Turgay, Emre, Hasan (Libero), Yiğit, Samet, Yasin

Slovakya: Martin Vik, Krajcovic, Kostolani, Matej Patak, Emanuel Kohut, Zatko Juraj, Matej Kubs (Libero), Milan Benz, Krisko

Setler: 25-22, 25-21, 26-24

Süre: 87 Dakika ( 31-26- 30)

FIVB(Uluslararası Voleybol Federasyonu) Dünya Ligi 3. Grup yarı finalinde Türkiye, Slovakya'yı 3-0 yenerek adını finale yazdırdı. Tarihinde ilk kez dünya liginde yer alan ay-yıldızlılar, finalde bugün saat 17.00'de Çin'i 3-2 yenen Küba ile karşılaşacak.

Karşılaşmaya tempolu başlayan milliler, Emre-Metin ikilisi bloklarda iyi bir performans gösterdi. Ortadan hızlı hücumlarla sayı bulan Slovakya servislerde oldukça cömert davrandı. Metin ve Tugay ile hücumları değerlendiren milli takım, setin ilk teknik molasını 8-6 önde tamamladı. Karşılıklı sayılarla geçilen setin ikinci teknik molasını da 16-14 önde tamamlayan Türkiye, Burak ile etkili oldu. Arka alandan manşet çıkartmakta zorlanan Slovakya karşısında milliler seti 25-22 kazandı.

İkinci sete Slovakya daha iyi başladı. Blok aut sayılarla skor üstünlüğünü yakalayan konuk ekip, millilerin kaçırdığı servis sayıları sonrasında ilk teknik molayı 8-5 önde geçti. Arka alanda manşet alamayan Türkiye bloklarda da bu sette istediği ritmi yakalayamadı. İkinci teknik molayı da 16-13 önde geçen Slovakya karşısında hücumlarda Turgay, metin ve burak ile etkili olan milli takım savunmasında rakibe sayı şansı tanımadı ve seti 25-21 kazandı.

Üçüncü sete biraz tutuk başlayan ancak sonra toparlanan milliler, Turgay- Metin ikilisiyle mükemmel bir performans ortaya koydu. Büyük bir çekişmeye sahne olan bu seti de 26-24 kazanan Türkiye karşılaşmadan 3-0 galip ayrılarak büyük bir başarıya imza attı.

CİHAN

Yorumlar