Türkiye: 3 - Beyaz Rusya: 0

Salon: İzmir AtatürkHakemler: Eldar Aliev (Azerbaycan), Roy Goren (İsrail)Türkiye: Güldeniz, Kübra, Gamze, Gözde, Bahar, Seda, Gizem (Libero ), Merve, Çağla, YelizBeyaz Rusya: Kananovic, Harelik, Barzsevich, Mikhailenko, Markevich, İonava, Pauliukouskaya

Google Haberlere Abone ol
Türkiye: 3 - Beyaz Rusya: 0

Salon: İzmir Atatürk

Hakemler: Eldar Aliev (Azerbaycan), Roy Goren (İsrail)

Türkiye: Güldeniz, Kübra, Gamze, Gözde, Bahar, Seda, Gizem (Libero ), Merve, Çağla, Yeliz

Beyaz Rusya: Kananovic, Harelik, Barzsevich, Mikhailenko, Markevich, İonava, Pauliukouskaya (Libero), Kapko, Kavalchuk, Malasai

Setler: 25-22, 25-13, 25-14

Süre: 73 dakika (28-21-24)

Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nin ikinci etabının son gününde Türkiye, Beyaz Rusya'yı 3-0 yenerek grubu 18 puan ile lider tamamladı. Dün Finlandiya'yı 3-1 ile geçerek final biletini cebine koyan Filenin Sultanları, formalite karşılaşmasını da kazanmasını bildi.

Karşılaşmaya tempolu başlayan milli takım Gözde ve Güldeniz ile sayılar topladı. Bloklarda rakibine sayı şansı tanımayan ay yıldızlı ekipde Gizem arka alandaki tüm manşetleri toplayarak hücum gücümüzü arttırdı.

İlk seti 25-22 kazanan milliler ikinci sette de rakibine göz açtırmadı. Bahar ile orta hücumlar Gözde ve Seda ule kenardan sayılar bulan Sultanlar bu seti de 25-13 kazandı.

Üçüncü seti de 25-14 kazanan Türkiye karşılaşmadan 3-0 galip ayrılan taraf oldu.

CİHAN

Yorumlar