Türkiye 2 Metre Planör Şampiyonası

- Şampiyonanın 3. ayağı Balıkesir'in Bandırma ilçesinde başladı

Google Haberlere Abone ol
Türkiye 2 Metre Planör Şampiyonası


BALIKESİR (AA) - Türk Hava Kurumu (THK) tarafından düzenlenen Türkiye 2 Metre Planör Şampiyonası'nın 3. ayağı Balıkesir'in Bandırma ilçesinde başladı.

THK Bandırma Şube Başkanı Varol Memişler, Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü arazisinde yapılan şampiyonanın 2 gün süreceğini belirtti.

Amaçlarının havacılığı geliştirmek olduğunu ifade eden Memişler, şunları kaydetti:

"İki gün sürecek yarışmalara İstanbul, Eskişehir, Bursa, ve Bandırma'dan 10 takım ve 35 sporcu katılıyor. Bandırma'da ilk kez radyo kontrollü planör yarışması düzenliyoruz. Bu yarışma gençlerimizin başlarını havaya kaldırmasını sağlayacaktır. Başkomutanımız Atatürk'ün, uçan Türk gençliği yaratma hayalinin peşindeyiz. Gençlerimizi eğitmek için yola çıktık. Amacımız yöremize bu sporu tanıtmak ve sevdirmek, Atatürk'ün hedefiyle gökyüzüne egemen Türk gençliğinin yaratılmasına katkı sunmak, havacılık adına insan gücü yetiştirmektir. Burada planörler, 6 dakika boyunca havada tutma ve belirlenen hedefe indirme üzerine yarışmaları tamamlayacaklar. Yarın final müsabakalarının ardından madalya töreni düzenlenecek."

Konuşmanın ardından 10 takım planörlerini uçurarak dereceye girmek için mücadele etti.


Yorumlar