Türkiye: 2 - Küba: 3

Salon: Cengiz Göllü BursaHakemler: I.A Naama (Katar), Philippe Schürmann (Lichtenstein)Türkiye: Arslan, Burak, Emin, Metin, Turgay, Emre, Hasan (Libero), Samet, Yasin, Coskoviç, Ufuk, Küba: Macias, Jimenez, Mesa İsbel, Cepeda, Osmany Santiago, Rodriguez,

Google Haberlere Abone ol
Türkiye: 2 - Küba: 3

Salon: Cengiz Göllü Bursa

Hakemler: I.A Naama (Katar), Philippe Schürmann (Lichtenstein)

Türkiye: Arslan, Burak, Emin, Metin, Turgay, Emre, Hasan (Libero), Samet, Yasin, Coskoviç, Ufuk,

Küba: Macias, Jimenez, Mesa İsbel, Cepeda, Osmany Santiago, Rodriguez, Gutierrez (Libero), Garcia (Libero), Gonzalez, Abrahan, David Fiel,

Setler: 26 - 24, 19 - 25, 25 - 20,21 - 25, 14 - 16

Süre: 134 Dakika ( 29 - 27 - 27 - 28 - 23)

FIVB Dünya Ligi 3. Grup finalinde Türkiye güçlü rakibi Küba'ya 3-2 yenilerek ikinci oldu. Tarihinde ilk kez Dünya Ligi'ne katılarak final oynayan ay - yıldızlılar maçın Katarlı hakemine büyük tepki gösterdi.

Karşılaşmaya milli takım, tempolu başladı. Küba ortadan hücumlarla sayı toplarken, milliler ise pasör Arslan hücumlarda Burak-Turgay ikilisini iyi kullandı. Setin ilk teknik molasını 8 - 7, ikinci molayı ise 16 - 14 önde geçen Türkiye, Metin'in sayıları ile skor üstünlüğünü korudu. Setin son bölümünde Osmany Santiago ile servislerde, Cepeda ile de hücumlarda etkili olan Küba bir anda sete ortak oldu. Son sayıları daha iyi oynayan milliler, seti 26 - 24 kazandı.

İkinci sete Küba etkili başladı. Teknik molaları 8 - 5 ve 16 - 8 önde geçen konuk ekip, savunmada sıkıntı yaşayan milliler karşısında kolay sayılar buldu. Setin son bölümünü rahat tempoda oynayan Küba seti 25 - 19 kazanarak durumu 1 - 1 yaptı.

Üçüncü sette toparlanan ay-yıldızlılar hücumları daha iyi kullandı. Özellikle ortadan etkili oynayan milliler teknik molaları 8 - 5 ve 16 - 12 önde tamamladı. Seti 25 - 20 kazanan milliler durumu 2 - 1 yaptı.

Dördüncü sette oyundan düşen sporcularımız karşısında Cepeda,Mesa İsbel ve Fiel ile etkili olan Küba seti 25 - 21 kazanarak durumu 2 - 2 yaptı. Final setinde Turgay ile kenar, Emre ile orta hücumları değerlendiren milliler Küba'nın etkili blokları karşısında zorlandılar. Saha değişimine 8 - 7 önde giren ay-yıldızlılar büyük bir çekişmeye sahne olan son bölümde hakemin de yanlı kararlarıyla seti 16 - 14 kaybederek karşılaşmadan 3 - 2 yenik ayrıldı.

CİHAN

Yorumlar