Turkcell’li milli atletler Balkan Şampiyonası’nda madalya arıyor

Atletizm Milli Takımı, sezonun ilk önemli şampiyonasında piste çıkıyor. 15 ülkeden yaklaşık 300 sporcunun katılımıyla yarın İstanbul Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu’nda gerçekleşecek Uluslararası Balkan Salon Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye, 21 spor.

Google Haberlere Abone ol
Turkcell’li milli atletler Balkan Şampiyonası’nda madalya arıyor

Atletizm Milli Takımı, sezonun ilk önemli şampiyonasında piste çıkıyor. 15 ülkeden yaklaşık 300 sporcunun katılımıyla yarın İstanbul Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu’nda gerçekleşecek Uluslararası Balkan Salon Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye, 21 sporcuyla hem kadınlar hem erkeklerde kürsüye çıkma mücadelesi verecek.

Turkcell’in ana sponsoru olduğu Türkiye Atletizm Federasyonu, yarın düzenlenecek Balkan Salon Atletizm Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. İstanbul’da Ataköy’deki Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu’nda gerçekleşecek şampiyonada ülkemizi 21 sporcu temsil ediyor.

Hem kadınlarda hem de erkeklerde kürsü hedefleyen milli takımda, 1500 metrede Londra 2012’nin gümüş madalyalı ismi Gamze Bulut, güllede Dünya Gençler Şampiyonu Emel Dereli ve yine 1500 metrede 2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası ikincisi İlham Tanui Özbilen madalya için öne çıkan sporcular olarak dikkat çekiyor.

"HEDEFİMİZ RİO 2016"

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, 'Hedef Rio' sloganı ile yol çıktıklarını belirterek, bu yolda her şampiyonanın kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Başkan Çintimar, "Sporcularımıza en iyi imkanları sunarak şampiyonalara katılmalarını sağlıyoruz. Balkan Şampiyonası’nın hemen ardından da Sopot’ta düzenlenecek olan Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda yer alacağız. Olimpiyatlara 2,5 yıl kala Türk atletizmini daha yukarılara taşıyacak çok önemli bir projeyi hayata geçirdik. Bize bu yolda destek veren Turkcell’e teşekkür ederiz." dedi.

"TÜRK ATLETİZMİNDE YENİ BİR DÖNEM BAŞLATTIK"

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler ise yaptığı açıklamada, "Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde Türkiye Atletizm Federasyonu ile yürüttüğümüz projede, önümüzdeki dönemde atletizmde fark yaratacak bir gelişme hedefliyoruz. Bu anlamda uluslararası şampiyonalarda sporcularımızın sergileyeceği performansı çok önemsiyoruz. İnanıyorum ki atletlerimiz, branşlarında en iyi sonuçları alarak ülkemizi gururlandıracak. Yeni sezonun Türk atletizmine yeni başarılar getirmesini diliyorum." dedi.

Şampiyonada erkeklerde 60 metrede Yiğitcan Hekimoğlu, 400 metrede Yavuz Can, 800 metrede Halit Kılıç, 1500 metrede İlham Tanui Özbilen, 3000 metrede Ali Kaya, 60 metre engellide Mustafa Güneş, yüksek atlamada Şahabettin Karabulut, sırıkla atlamada Ümit Sungur, uzun atlamada Toros Pilikoğlu, üç adım atlamada İbrahim Halil Sağlam ve gülle atmada da Murat Gündüz yarışacak.

Kadınlarda da 60 metrede Sibel Ağan, 400 metrede Emel Şanlı, 800 metrede Gamze Bulut, 1500 metrede Özlem Kaya, 3000 metrede Emine Hatun Tuna, 60 metre engellide Özge Soylu, yüksek atlamada Burcu Yüksel, sırıkla atlamada Buse Arıkazan, gülle atmada Emel Dereli ile Uzun atlama ve üç adım atlamada Büşra Mutay Türkiye adına madalya arayacak.
CİHAN

Yorumlar