Turkcell Süper Kupa'nın geliri şehit ailelerine

- Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanacak Turkcell Süper Kupa'nın geliri 15 Temmuz şehitlerinin ailelerine verilecek

Google Haberlere Abone ol
Turkcell Süper Kupa'nın geliri şehit ailelerine


İSTANBUL (AA) - Geçtiğimiz sezon Spor Toto Süper Lig'i şampiyon tamamlayan Beşiktaş ile Türkiye Kupası'nı kazanan Galatasaray arasında 13 Ağustos Cumartesi günü Konya'da oynanacak Turkcell Süper Kupa'nın geliri, 15 Temmuz şehitlerinin ailelerine bağışlanacak.

Galatasaray ve Beşiktaş kulüplerinden yapılan ortak açıklamada, "Ülkemizin çok önemli bir dönemden geçtiği bu günlerde, Beşiktaş ile Galatasaray, birleştirici gücünü sergileyerek 15 Temmuz şehitleri için önemli bir karar aldı." denildi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında sokağa çıkarak devleti, ailesi ve onuru için canını ortaya koyan şehit ve gazi vatandaşların, ülkenin gurur kaynağı ve bölünmez bütünlüğünün simgesi olarak tarihe geçtiğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Beşiktaş ve Galatasaray olarak el ele veriyor, sporun birleştirici gücüyle tüm dünyaya Cumhuriyetimizin, demokrasimizin ve egemenliğin vazgeçilmez olduğunu belirtiyoruz. 'Hakimiyet Milletindir' inancıyla Süper Kupa finaline gelecek olan sporseverlerin, tribünlerde milli duruşumuzu ve futbolun centilmen yüzünü sergilemesini arzu ediyoruz. Tüm biletlerin satılması durumunda yaklaşık 2,5 milyon liralık bu gelirin yanı sıra, maça gelemeyecek olan, destek olmayı arzu eden taraftarlara Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığının açıkladığı hesap numaraları vasıtasıyla 15 Temmuz şehitleri için yardımda bulunabileceklerini hatırlatıyoruz."


Yorumlar