Turkcell Sesi Görenler Futbol Ligi kura çekimi yapıldı

Türkiye Futbol Federasyonu'nun, "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında verdiği destekle Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen 'Turkcell Sesi Görenler Futbol Ligi' B1 ve Futsal B2-B3 Deplasmanlı 1.

Google Haberlere Abone ol
Turkcell Sesi Görenler Futbol Ligi kura çekimi yapıldı

Türkiye Futbol Federasyonu'nun, "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında verdiği destekle Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen 'Turkcell Sesi Görenler Futbol Ligi' B1 ve Futsal B2-B3 Deplasmanlı 1. Ligi'nin 2014 sezonu fikstür çekimi Ankara'da yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü / Türkiye Spor Yazarları Derneği Lokali'ndeki fikstür çekimine Görme Engelliler Federasyon Başkanı Abdullah Çetin, TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, Turkcell yetkilileri ve kulüp temsilcileri katıldı.

Görme Engelliler Federasyon Başkanı Abdullah Çetin, burada yaptığı konuşmada, geçen yıl deplasmanlı futbol liginin başlatılmasıyla federasyon tarihinde bir ilk yaşandığını belirterek, sürecin sağlıklı bir şekilde ilerlemesinde TFF yetkililerinin, Turkcell sponsorluğunun ve maçları canlı yayınlayan TRT'nin katkı sağladığını söyledi.

Bu yıl "B1 futbol Ligi"nin adının "Turkcell Sesi Görenler B1 Ligi" olarak değiştirildiğini ifade eden Çetin, ligin TRT'nin yaptığı yayınlar sayesinde kamuoyunda bilindiğini ve bu yılki göz muayenelerinde sporcu sayısının arttığını kaydetti.

Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçen yıl yapılan Avrupa Şampiyonası'nda Görme Engelliler B1 Futbol Mili Takımı, tarihinde ilk kez Avrupa 3'üncüsü oldu. Takımımızın, bununla yetinmeyip, Dünya Şampiyonası ve 2016 Rio Paralimpik Oyunları'ndan dereceyle dönebileceğine inanıyorum. Görme engelliler futbol branşını geniş kitlelere ulaştırarak, evlerdeki görme engelli kardeşlerimizin sosyal hayata katılımlarını sağlayacağımıza inanıyorum.

Geçen yıl B1 Ligi'nde şampiyon olan Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü'nü ve B2-B3 Ligi'ni birinci tamamlayan Nilüfer Belediyesi'ni kutluyor, bu yıl yapılacak ligin centilmence ve sağlıklı bir şekilde geçmesini diliyorum."

TFF Engelliler Futbol Koordinasyonu Başkanı Gürsoy da görme engelliler futbolunun finansal, iletişim, pazarlama ve teknoloji desteğinin eklenmesiyle ilerleyebileceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Genelde kurumlar birlikte uyumlu çalışamazken, üçlü ittifakla görme engelliler futbolunun dünya standardına çıkabilmesinde önemli aşamalar kaydediliyor. Dünyada sadece Türkiye Görme Engellliler Futbol Ligi'nde isim sponsporluğunun olması da önemli. Zaman içerisinde pozitif etkilerini göreceğiz. Liglerin marka değerlerinin oluşması için çok zamana ihtiyaç vardır. Görme engelliler futbolu, ampute futbolunun arkasındaki bir vagon olarak gelirken, yapılan çalışmalarla ampute futbolunu geçebilecek lokomatif özelliği taşıyacaktır. Bu ligin önemli özelliklerinden biri de milli takım kadrosunun kalitesinin artmasıdır."

Konuşmaların ardından Turkcell Sesi Görenler B1 Futbol Ligi ve B2-B3 Futsal Ligi fikstür kura çekimi gerçekleştirildi.

5 Nisan'da başlayacak liglerde ilk hafta eşleşmeleri şöyle:

- B1 Futbol Ligi
Malatya-Tokat Erbaa
Mitat Enç-Çağdaş Görme Engelliler Kulübü
Kayseri-İSGÖR
Altınokta-Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Kulübü

- B2-B3 Futsal Ligi
Aktif Gençler-Adıyaman
Konya-Mitat Enç
Eskişehir- Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Kulubü
Timsahlar-Nilüfer Belediyesi.
CİHAN

Yorumlar