Türk Telekom yeniden Süper Lig'i istiyor

- Başantrenör Baytimur: "Play-off'a olabilecek en üst noktada girmek, sonrasında da Spor Toto Basketbol Süper Ligi'ne çıkma şansını yakalamak istiyoruz" - "Ligin en çok sayı atan takımlarından biri olacağız" - "Türk Telekom Kulübünün yeri, Avrupa Ligi olmalıdır"

Google Haberlere Abone ol
Türk Telekom yeniden Süper Lig'i istiyor


ANKARA (AA) - BUĞRA ERSAVAŞ - Türkiye Basketbol 1. Ligi takımlarından Türk Telekom'un başantrenörü Gencer Baytimur, yeniden Spor Toto Basketbol Süper Ligi'ne yükselmek istediklerini söyledi.

Baytimur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni sezon için kadro kurma çalışmalarına en geç başlayan takımlardan biri olduklarını ancak hızlı yol aldıklarını anlatarak, "Play-off'a olabilecek en üst noktada girmek sonrasında da Spor Toto Basketbol Süper Ligi'ne çıkma şansını yakalamak istiyoruz." dedi.

Türk Telekom'un geçen sezon Süper Lig'den düştüğünü hatırlatan Baytimur, "Bu durum herkes için sürprizdi ama kulüp açısından yeni bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Takımların küme düşmesi, şampiyon olmaları kadar normal. Önemli olan nasıl düştüğünüz değil, düştüğünüz yerden nasıl kalktığınızdır. Biz de sadece A takım bazında değil, altyapıdan basketbol okullarına kadar yeni bir başlangıç yaptık." diye konuştu.


- "İzlemesi keyifli basketbol sergilemek istiyoruz"


Yeni sezonda Spor Toto Basketbol Süper Ligi'ne yükselmeyi hedeflediklerini vurgulayan Baytimur, bu hedefe ulaşmanın kolay olmadığını ve çok çalışmaları gerektiğini ifade etti.

Takımın kimyasından ve gidişatından memnun olduğunu aktaran Baytimur, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anki kadro yapımız ve rakiplerimize göre 1,5 ay geriden geliyor olmamız işimizi zorlaştırabilir. Play-off'a olabilecek en üst noktada girmek sonrasında da Spor Toto Basketbol Süper Ligi'ne çıkma şansını yakalamak istiyoruz. Çalıştırdığım tüm takımlarda oynattığım sistem belli. Çok fazla hücum ederek oynadığımız bir sistem. Sadece savunma yaparak veya sadece hücum ederek kazanamazsınız. Ligin en çok sayı atan takımlarından biri olacağız. Hızlı oynadığımız için biz de çok sayı yiyeceğiz. Bunu en aza indirdiğimiz zaman fark ortaya çıkacak. İzlemesi keyifli basketbol sergilemek istiyoruz."


- "İzlemesi çok keyifli bir sezon olacak"


Gencer Baytimur, takımların bütçeleri ve kurdukları kadrolar düşünüldüğünde, Türkiye Basketbol 1. Ligi'nin bu sezon büyük çekişmeye sahne olacağına inancını dile getirdi.

Takım yapıları ve bütçelerin, oyuncu ve antrenör kalitesini artırdığını vurgulayan Baytimur, "Türkiye Basketbol 1. Ligi, Avrupa'nın dokuzuncu büyük bütçeli ligi durumunda. Şu anda Süper Lig'e çıkabilecek 8 takımı direkt sayabilirsiniz. Bunlardan 4'ü çok ciddi yatırım yaparak Süper Lig'e çıkmayı hedefleyen takımlar. İzlemesi çok keyifli bir sezon olacak." ifadelerini kullandı.

Başarıya giden yolda takımın kimyasını oturtmanın önemli bir faktör olduğunu anlatan Baytimur, şunları aktardı:

"İstediğiniz kadar para harcayın ama kimya oturmazsa başarılı olamazsınız. Kadro derinliği ve oyun düzeni de önemli parçalar. Karakter olarak da iyi oyuncularla çalışmak benim için önemli. Takımı kurarken de buna çok özen gösterdik."


- "Hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum"


Gencer Baytimur, geçen sezon küme düşmelerinin her şeyin bittiği anlamını taşımadığını belirtti.

Kararlı ve güçlü bir yönetimin oluşturulduğuna dikkati çeken Baytimur, şunları kaydetti:

"Kararlı ve güçlü bir yönetim oluşturulmasının ardından hedef de net bir şekilde belirlendi. Uzun süre sessiz kalındı, bu da kamuoyunda 'Türk Telekom kapanacak mı?' şeklinde sorular sorulmasına neden oldu. Artık bunlar yönetim bazında netleşti, yolumuza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bütçemizi verimli şekilde kullandık. Yeni bir başlangıç yapacağız. Türk Telekom, Avrupa kupalarına katılacak düzeyde olmalı. Hatta Türk Telekom Kulübünün yeri, Avrupa Ligi olmalıdır. Aceleci olmadan, doğru hamleler yaparak kulüp olarak hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum."

Yorumlar