Türk atletizm camiası Bubka ile bir araya geldi

- TAF Başkanı Çintimar: "Türk atletizminin sıçrayışında, Bubka'nın bize verdiği desteklerin büyük önemi var" - IAAF Asbaşkanı Bubka: "Bugün atletizm ailesiyle geçirdiğim günün ardından, bu spora ne kadar değer verdiğinizi gördüm"

Google Haberlere Abone ol
Türk atletizm camiası Bubka ile bir araya geldi

ANKARA (AA) - Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF), Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Asbaşkanı Sergey Bubka ile bir araya geldi.

Ankara'da bir otelde gerçekleşen buluşmada, Bubka'nın yanı sıra Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, TAF Başkanı Fatih Çintimar, Yönetim Kurulu Üyeleri, federasyon çalışanları, eski federasyon başkanları ve yöneticileri, milli takım sporcuları, antrenörler ve aileleri katıldı.

TAF Başkanı Çintimar, göreve geldikten sonra Bubka'yı Ukrayna'daki ilk ziyaretinde, Bubka'nın kendisine "kardeşim" dediğini belirterek, "Bana, Türk atletizmine her zaman, her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi ve 'kardeşim' diye hitap etti. Biz de o günden beri onu ağabeyimiz gibi görüyoruz. Her zaman da öyle kalacak. Türk atletizminin sıçrayışında, bize verdiği desteklerin büyük önemi var. Tüm atletizm camiamız adına Bubka'ya teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Çintimar'dan sonra söz alan Bubka ise TAF'ın davetinden büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Burada olmak benim için büyük onur. Bugün atletizm ailesiyle geçirdiğim günün ardından, bu spora ne kadar değer verdiğinizi gördüm. Burada büyük bir aile gibi gözüküyorsunuz ve atletizmin gelişmesi için çalışıyorsunuz. Aramızda olan Türk atletizminin eskimeyen değerlerine de teşekkür ediyorum. Siz olmasanız Türk atletizmi bugünkü yerine gelemezdi." diye konuştu.

Milli takım sporcularına seslenen Ukraynalı spor adamı, şöyle devam etti:

"Unutulmaz efsaneleri kendinize örnek alın, bayrağınızı en yukarı çıkarmak için elinizden geleni yapın Fatih başkanla çok sık buluşuyoruz ve Türk atletizmi ile ilgili konuşuyoruz. Her buluşmada Türk atletizmi daha da ileride oluyor. Ben bundan çok memnunum. Sizlere, Amsterdam'daki Avrupa Şampiyonası'nda ve 2016 Rio Olimpiyatları'nda başarı, şans ve olabildiğince çok madalya diliyorum. Daha sık görüşmek dileğiyle."

Konuşmaların ardından, sırıkla atlamada 1 olimpiyat, 6 dünya, 4 dünya salon ve 1 de Avrupa şampiyonluğu bulunan Ukraynalı eski milli atlet Bubka'nın, 1988 Seul Olimpiyatları'nda Sovyetler Birliği formasıyla altın madalya kazandığı 5.90 metrelik atlayışı, sinevizyon gösterisiyle izletildi.

Yorumlar