Turgay Şeren hayatını kaybetti

Milli Takım'ın meşhur kalecisi Turgay Şeren hayatını kaybetti

Google Haberlere Abone ol
Turgay Şeren hayatını kaybetti
Galatasaray ve Milli Takım'ın efsane kalecisi Turgay Şeren hayatını kaybetti. Şener 84 yaşındaydı. Turgay Şeren, Cumartesi günü son yolculuğuna uğurlanacak.

Eski futbolcu, teknik direktör, spor yazarı ve futbol yorumculuğu da yapan son zamanlarda rahatsızlığı yürüyemeyene Şeren bugün vefa etti.

Futbolculuk kariyerinin tamamını Galatasaray'da geçiren Turgay Şeren 1951'de Berlin'de oynanan Batı Almanya-Türkiye karşılaşmasında yaptığı kurtarışlar neticesinde "Berlin Panteri" lakabı almıştı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, "Değerli dostum ve büyüğüm,  Sayın Turgay Şeren'i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum" dedi.

Turgay Şeren'in vefatı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Aziz Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

"Değerli dostum ve büyüğüm, adını Türk futbol tarihine yazdırmış örnek spor adamı ve gerçek bir beyefendi Sayın Turgay Şeren'i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. 

Kendisi daima Türk sporuna bıraktığı iz ve verdiği katkılar ile anılacaktır. Merhum Turgay Şeren'e Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine, Galatasaray Spor Kulübü'ne ve tüm spor camiasına başsağlığı diliyorum."

Beşiktaş Kulübü de Şeren için bir mesaj yayınlandı. Mesajda, "1951'de Berlin'de oynanan Almanya-Türkiye maçındaki kurtarışlarıyla bütün sporseverlerin hafızasında 'Berlin Panteri' lakabını almış, sahip olduğu spor ahlakıyla tüm futbolseverlerin sevgisini, saygısını kazanmış, Türk futbolunun efsane isimlerinden Turgay Şeren'in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Milli takımımız ve Galatasaray'ın unutulmaz kalecisi Turgay Şeren'e Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve Türk spor camiasına başsağlığı dileriz'' denildi. 

Turgay Şeren, Cumartesi günü son yolculuğuna uğurlanacak.

Yorumlar