Turgay Demirel: Obradovic'le görüştük ama olumsuz cevap aldık

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, gündeme ilişkin yaptığı açıklamada, 2014 Dünya Kupası'na katılma sürecini anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Turgay Demirel: Obradovic'le görüştük ama olumsuz cevap aldık

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, gündeme ilişkin yaptığı açıklamada, 2014 Dünya Kupası'na katılma sürecini anlattı. Demirel, milli takımın başına getirecekleri antrenör hakkında da açıklamalarda bulundu.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, El Cezire'ye gündeme ilişkin konuştu. Demirel Türkiye'nin Wild Card ile 2014 Dünya Kupası’na gitme hakkı kazanmasını değerlendirdi. FIBA'nın Wild Card için 800 bin euro talep ettiğini ifade eden Başkan Demirel, Türkiye dahil bu davetle şampiyonaya alınan tüm ülkelerin bu parayı ödediğini söyledi. Katılım hakkı kazanmalarının parayla ilgisi olmadığını vurgulayan Demirel, "Eğer ödenen bağışla olsaydı, Katar, Nijerya ve Venezuela bizden daha fazla öder ve onlar giderdi." dedi.

Milli takımın antrenörlüğü için Amerika Birleşik Devletleri'nden dört ismin haber gönderdiğini belirten Demirel antrenörün Türk veya yabancı olmasıyla ilgili bir tercihlerinin bulunmadığını ifade etti.

Basketbol Milli Takımı'nın başına geçecek ismin aynı zamanda bir kulüp takımını da çalıştırmasına olumsuz bakmadıklarını ifade eden Başkan Turgay Demirel, Fenerbahçe Ülker'in başantrenörü Zeljko Obradovic 'e ilgilerinin yeni olmadığını söyledi.

Demirel, Sırp teknik adamla dolaylı olarak görüştüklerini ancak olumlu yanıt alamadıklarını belirtti.
CİHAN

Yorumlar