Turgay Demirel: Kabul edilebilir değil, beklentimiz bu hatadan dönülmesi

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Galatasaray'ın final serisinin son maçına çıkmayacağını, can güvenliğinin olmadığını açıklamasını, 'Kabul edilebilir değil' diye yorumladı.Fenerbahçe Ülker - Galatasaray Liv Hospital...

Google Haberlere Abone ol
Turgay Demirel: Kabul edilebilir değil, beklentimiz bu hatadan dönülmesi

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Galatasaray'ın final serisinin son maçına çıkmayacağını, can güvenliğinin olmadığını açıklamasını, 'Kabul edilebilir değil' diye yorumladı.

Fenerbahçe Ülker - Galatasaray Liv Hospital arasında oynanan play off final serisi maçları ve yaşanan gerilimin ardından Galatasaray Yönetim Kurulu'nun maça çıkmama kararına Federasyon Başkanı Turgay Demirel tepki gösterdi. NTV Spor canlı yayınında telefonla bağlanan Başkan Demirel, "Galatasaray'ın açıklaması kabul edilir değil. Maça çıkmayacağız açıklaması pek bir anlam ifade etmemektedir. Galatasaray'ın açıklaması bizleri çok üzmüştür. Umarım bu hatadan dönerler." dedi.

Maça çıkmamanın ötesinde sarı kırmızılı kulüp yönetiminin önümüzdeki yıl basketbol şubeleri profesyonel liglerden çekme söylemine de tepki gösteren Başkan Demirel, "Çok başarılı olan kadın basketbol takımının Türkiye'de düzenlenen her 3 organizasyonu da kazandığından bahsediyorsak, Federasyonun ne kadar tarafsız olduğu kimsenin gözünden kaçmamıştır." diye konuştu.

"BEKLENTİMİZ BU HATADAN DÖNÜLMESİ"

Galatasaray Liv Hospital Coachu Ergin Ataman'ın 'Can güvenliğim yok.' açıklamasına da tepki gösteren Başkan Demirel, "İstanbul'da böyle bir şey olmaz." dedi.

Başkan Demirel, sezon boyunca da final serisinde oynanan 6 maçta da herhangi bir güvenlik sorunu yaşanmadığını ve son maçta da yaşanmasının mümkün olmadığını söyledi.

"İstanbul'da böyle bir şey olmaz." diyen Başkan Demirel, çok üzüldüğünü, Türkiye'nin güzide iki takımının arasındaki problemlerin de çok canını sıktığını söyledi. Demirel, Galatasaray Liv Hospital'ın maça çıkmama kararı hakkında yaptığı açıklamayla ilgili de, "Galatasaraylılar endişe duymasın, güvenlik sorunu olmayacaktır. Beklentimiz bu hatadan dönülmesi. Final maçının oynanması herkesin yararına olacaktır." diyerek şunları söyledi:

"Galatasaray'ın yaptığı açıklamanın kabul edilebilir yönü yok. Biz TBF olarak tüm takımlara eşit ve doğru mesafede durarak, gerekli kararları zamanında alarak azami gayret sarfettik. Final maçlarının altısında da kulüplerimizin şikayetleri oldu. Bunlarla ilgili gerekli önlemler alınarak gereken tavır sergilendi.

Serinin Ülker Arena'da oynanan ilk 2 maçında, seyirci olayları açısından hiçbir şey olmadığını, sadece bir maçın sonunda hakemin bir kararıyla ilgili görüşlerin ortaya çıktığını, bunun da kamuoyuna bu şekilde yansıdığını biliyoruz hepimiz.

Ancak 3. ve 4. maçta Galatasaray'ın ceza almasına neden olan seyirci olayları oldu. Disiplin Kurulu, gereken cezayı yerine getirdi. Bunun sonucunda da Galatasaray'ın Tahkim'e başvurduğunu ama Tahkim'in reddettiğini herkes hatırlayacaktır.

5. maçta, Fenerbahçe'nin salonunda seyircinin bir bölümünün, özellikle saha içinde ve rakip sporculara yakın bölümünün yapmış oldukları hareketler ve kötü tezahüratlar nedeniyle biri maçtan önce biri maç sırasında 2 anons yapılması üzerine bu konuda Disiplin Kurulu'na gönderildi. Kurulumuz da gereken incelemeleri yaparak karar verdi.

Galatasaray'ın dün yaptığı, 'Federasyonun aldığı kararı tanımıyoruz' açıklaması kabul edilebilir değil. Tahkim Kurulu, bir üst kurul olarak federasyondan bağımsız bir kuruldur. Bu kurula yapılacak itiraz maçtan önce incelenip kulüplere teblig edilirdi. Galatasaray haklarını sonuna kadar kullanmadan, bunu bile düşünmeden maça çıkmayacaklarını açıklamaları ve Uluslararası Basketbol Federasyonu'na başvuracaklarını söylemeleri bir anlam ifade etmemektedir.

Ayrıca biz Galatasaray'ın bu kararını açıklamasından saatler önce, iki kulübümüze de bildirimde bulunduk. Burada da çok açıkça, Ülker Arena'da bir önceki maçta yaşanan olayların yaşanmaması için alınacak önlemler, Galatasaray Yönetimi'nin daha önce belirlendiği üzere bir locada bulunması konusunda, Galatasaray yedekleri için güvenlik önlemlerinin alınması konusunda, sahaya hiçbir şekilde ilave sandalye konulmaması konusunda, taraflara bunu çok açık bir dille tebliğ ettik. Önlemler alınmazsa maçın başlatılmayacağını ifade etmiştik.

Hal böyleyken Galatasaray Spor Kulübü'nün bundan bile haberi olmadan maça çıkmayacağını bildirmesi çok üzücü. Galatasaray yıllarca basketbola çok yatırım yapmış çok değerli bir kulüptür. Türk basketbolunda bu sene hem erkek hem kadınlarda final oynayan iki kulübümüzün düzeyli bir mücadele vermesi gerekirken, sporcuların ve teknik heyetin mücadelesine herkesin saygı duyması beklenirken, yöneticilerin bunun önüne geçtiğini görüyoruz. Bunun olmaması gerekir. Beklentimiz bu hatadan dönülmesidir. Son sözü sporcuların ve teknik kadroların söyleyerek sezonun tamamlanmasıdır beklentimiz.

Valilikle görüşüyoruz, can güvenliğinin olmaması söz konusu değildir. Bunu iddia etmek yanlıştır. Maçın güvenli oynanması için çalışan tüm kişiler bundan rencide olmuştur. Dileğimiz hak edenin kazanarak şampiyon olacağı, seyircilerin her iki tarafa da saygı duyduğu bir basketbol maçının tamamlanmasıdır.

Mutlaka sağduyu hakim gelecektir. Ama Galatasaraylılar endişe duymasın, hiçbir güvenlik sorunu olmayacaktır. Beklentimiz bu hatadan dönülmesi, bu herkesin yararınadır."

CİHAN

Yorumlar