Tugay Kerimoğlu: Mancini ile aramda sorun yok

Galatasaray'ın yardımcı antrenörü Tugay Kerimoğlu, teknik direktör Roberto Mancini ile aralarında bir sorun olmadığını söyledi.     Kulüp televizyonuna sezonun değerlendirmesini yapan antrenör Tugay Kerimoğlu, gemiyi sağ...

Google Haberlere Abone ol
Tugay Kerimoğlu: Mancini ile aramda sorun yok

Galatasaray'ın yardımcı antrenörü Tugay Kerimoğlu, teknik direktör Roberto Mancini ile aralarında bir sorun olmadığını söyledi.

    Kulüp televizyonuna sezonun değerlendirmesini yapan antrenör Tugay Kerimoğlu, gemiyi sağ salim limana yaklaştırdıklarını belirtti. Göreve geldikleri dönemden bu yana sürekli sıkıntılar yaşadıklarını kaydeden Kerimoğlu, İtalyan hoca Manci ile bu sıkıntıları çözmeye çalıştıklarını ifade etti.

    Başarılı bir sezonu geride bıraktıklarını vurgulayan genç hoca, her zaman pozitif düşünmeye çalıştığını ve oyunculara sevgiyle yaklaştığını belirterek, "Bireysel anlamda çok yetenekli futbolcularımız var, aradaki çözülmesi gereken konu sevgiydi. Bu da son 5-6 maça yansıdı. Sezonun bitmesini istemedim, her şey güzel bir şekilde ilerlemeye başladı. Gelecek sezon daha iyi olacak. Bu iş ekip işi. Teknik ekibi, oyuncusu, çalışanı. Bir tek istediğimiz vardı; herkesin sevgisini ve işine saygısını göstermesi. Bizim aramızda çok güzel bir sevgi bağı var. Ben hiçbir zaman oyunculara uzak olmayı tercih etmem. Tabi ki arada dozunda mesafesi olmalı ancak kimseyi kimseden ayırmam, ayırmayacağım da. Hepsiyle tek tek konuşarak, neyin nasıl yapılması gerektiğini anlatıyoruz. Galatasaray futbolcusu her zaman kaliteli olmalıdır. Hiçbir futbolcumuzdan herhangi bir saygısızlık görmedim." diye konuştu.

    Deplasmanda alınan kötü sonuçlar için ise Tugay Kerimoğlu, "Deplasmanlarda kötü futbol oynamıyorduk ama istediğimiz sonuçları alamıyorduk. Ancak bunu oyuncularımızla konuşarak aşmaya çalıştık. Oyuncularımızın o kadar güçlü bir karakteri var ki, bunu son 5-6 haftada gösterdik zaten." şeklinde konuştu.

    Futbolculuk ve antrenörlüğün birbirinden çok farklı olduğunu kaydeden Kerimoğlu, bu sezon oynanan tüm maçlardan ise keyif aldığını ve oyuncular her maç % 100’üyle mücadele ettiğini söyledi.

    Şampiyonlar Ligi grup maçında ertelenen Juventus maçını hiç unutamadığını ifade eden yardımcı hoca, şunları ifade etti:

    "Oyuncuları tekrar motive etmek çok zordur. Ancak alnımızın akıyla çıkmayı başardık. Sneijder’ın golünden sonra çok farklı ruh hali içindeydik. Top ağlarla buluştuğu zaman dünyanın en mutlu insanı oluyorsunuz."

GALATASARAY'DAN TEKNİK DİREKTÖRLÜK GÖREVİ GELSE SEVE SEVE KABUL EDERİM

Roberto Mancini ile çalışarak bazı şeyleri gözlemlediğini belirten antrenör Tugay Kerimoğlu, teknik direktörlük anlamında da kendine çok güvendiğini kaydetti. Tugay, "Galatasaray’dan teknik direktörlük görevi geldiği zaman seve seve kabul ederim. Ancak ben şundan yanayım; bir anda çıkmak değil, merdivenleri yavaş yavaş, emin ve karakterli bir şekilde çıkmaktır. Sonrasındaysa o günler varsa oturup masaya, seve seve Galatasaray’a hizmet etmekten yanayım. Hiçbir zaman görevden kaçmam. Olacağı varsa olacaktır zaten, önüne geçemeyiz." diyerek konuştu.

MANCİNİ İLE ARAMIZDA SORUN YOK

Sabır mekanizmasının Türkiye’de olmadığını ve 3-4 maç kaybedildiği zaman hocanın hemen gönderildiğine dikkat çeken Tugay Kerimoğlu, "Biz de her şey başarıya endeksli, eskiden kazandığı kupalara şampiyonluklara bakmadan 3 maç kaybedilince gönderiyoruz bu kişiye saygısızlık, yaptığı işe saygısızlık, kişiyi hiçe saymaktır. Alex Ferguson'da ilk geldiği dönemlerde başarısız olmuş ancak sonradan sabır gösterilerek beklenen başarı sağlanmıştır." dedi.

    

    İtalyan hoca Mancini ile aralarında sorun olduğu ile ilgili sorulara ise şu cevabı verdi:

    "Hocayı İngiltere'den beri tanıyorum. Bir defa bile antrenmanın sarktığını görmedim. Bir defa bile iş disiplinsizliği gördünüz mü? Bu ülkeye kimler geldi kimler gitti. Herkes başarılı olacak diye bir kaide yok. Sabır etmek lazım. Neden hemen birilerini gibi ulkeden gönderip yerine yenilerini alalım. Mancini'nin yaptığı az buz iş değil. Premier Lig'de inanılmaz işler başarmış. Tanımadığı bir ülkeye gelmiş üç kulvarda yarışmış. Bizde ona yardımcı olmaya çalıştık. Hakkımızda çok şey yazıldı. İlk senesinde sabırlı olmak lazım. Misafirimiz o bizim. Misafirle uğraşmamız doğru değil.

Bizim hocayla çok güzel bir ortamımız var. Yeri geldiğinde şakalaşırız. Yeri geldiğinde de ciddi oluruz. Fikirlerimizi birbirimize söyleriz. Ve nihayetinde ortak payda da birleşiriz. Ama insanlar o burada oynar mı burada oynatılır mı? diye konuşuyor. Türkiye'de zaten 76 milyon teknik adam var. Biz yüzde yüz demokratik bir ortamda çalışıyoruz. Hocalar olarak tek gayemiz Galatasaray. Kimsenin kimseden bir beklentisi yok. Kişilere değil genel bir yorum yapılsın.

Beni hocayla karıştırdılar sesimi çıkarmadım. Hakkımda ağır söylemlere yer verildi ama cevap vermeyi hiç sevmiyorum. Kimseden çekinmem ve birşey de saklamam. Kulüp beni ne zaman çağırdıysa geldim, kaçmadım. Bundan daha önce kötü dönemlerde de geldim. Ne zaman mesela? Bülent Ünder döneminde. Önümde her zaman bir teknik direktör vardı ve ben asla saygısızlık yapmadım. Şimdide Mancini var. Buranın patronu Mancini'dir. Saygısızlık yapmam. Ne yapacağını söylemem. Bizler sadece fikir veririz. Hak etmediğim onlarca şey duydum, üzüldüm. Tugay hoca neden bunu Mancini'ye söylemiyor? diyorlar. Biz kulübede otururken hocayla ne konuştuğumuzu nereden bileceksiniz. Mantıklı olun lütfen. Mantıksız yaklaşımlara en büyük tepkiyi konuşmayarak veririm. Benim için aslolan Galatasaray'dır. Gün gelir kapıyı gösterirler ona da saygı duyar giderim. Ama istifa etmem, görevi bırakmam. Birde Mancini'yi tanımanız için onunla yaşamanız lazım. Aktarmak istediklerini çok iyi aktarır. Herkesin de onunla çalışmasını isterim."

ŞAMPİYONLAR LİGİ KUPASINI ALABİLİRİZ

    Transfer politikasının normal olduğunu kaydeden Tugay Kerimoğlu, dünya kulüpleri Barcelona, Real Madrid, Ajax, Arsenal gibi takımlarında genç oyuncuya yöneldiğini ve kendilerinin de kaliteli genç futbolcularla bunu yapmaları gerektiğini belirtti.

    Yardımcı hoca, Şampiyonlar Ligi Kupası'nı da alabileceklerini kaydederek, "Galatasaray UEFA kupasını ve Süper Kupa'yı aldı. Ama bu maddiyata bağlı. Galatasaray bir dünya markası. O platformda da yarışabilir Galatasaray. Düzenimizi tam olarak oturtalım neden olmasın." yorumunda bulundu.

     Arda Turan ile ilgili görüşlerini de aktaran Tugay, "Arda'ya ne görev verirseniz yapar. 110 dakika deyin 200 deyin yine de oynar. Çok sempatik birisi kendisi. Şuan elde ettiği başarı için de tebrik ederim." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar