TSYD'den Galatasaray ve Fenerbahçe'ye barış çağrı

Türkiye Spor Yazarları Derneği, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yaşanan gerginlikle alakalı olarak, 'Galatasaray ve Fenerbahçe'ye çağrı' başlıklı bir açıklama yayınladı.Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin resmi internet sitesinden...

Google Haberlere Abone ol
TSYD'den Galatasaray ve Fenerbahçe'ye barış çağrı

Türkiye Spor Yazarları Derneği, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yaşanan gerginlikle alakalı olarak, 'Galatasaray ve Fenerbahçe'ye çağrı' başlıklı bir açıklama yayınladı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin resmi internet sitesinden "Türkiye Spor Yazarları Derneği

Genel Merkez Yönetim Kurulu" imzasıyla yapılan açıklama şu şekilde:

"Sporumuzun iki güzide kulübü, elde ettikleri tarifi imkansız güzellikler, yetiştirdikleri sporcular, Avrupa'da ve dünyada başarıdan başarıya koşup ülkemizin yüzakı olan Galatasaray ve Fenerbahçe kulübünün son zamanlarda yaşadığı gerginlik, bizleri sonsuz bir üzüntüye sevk etmektedir.

Galatasaray 1905'ten, Fenerbahçe 1907'den bu tarafa, sporumuzun öncüsü olmuş, onlar varoluşları ile ulusumuzun göğsünü kabartmakla kalmamış, daima ileri adımlar atarak yurt dışındaki sesimiz olmuşlardır. Ne yazık ki son zamanlarda kimsenin asla tasvip etmeyeceği, kabullenemeyeceği olaylar zinciri Türkiye'nin dünya platformu üzerindeki itibarını zedeleyecek boyuta ulaşmıştır. Bu durumu düzeltecek olan yine camialarıdır, başkanlarıdır, yönetimleridir ve bu kulüplere gönül veren milyonlarca taraftarlarıdır. Hepimiz biliyoruz ki şiddetle bir yere varamayız. Birbirimizi, kırarak, incilterek varacağımız yer bir başarı halkası değil, sadece geride bırakacağımız kötü bir mirastır.

Şöyle bir gözümüzün önüne getirelim, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin efsaneleri olan rahmetli Metin Oktay ile uzun ömürler dilediğimiz Can Bartu'nun forma değişimini. Üzerlerine geçirdikleri rakip takımın formaları ile dünyaya verdikleri barış mesajının başka bir örneği yoktur. Öyle bir ortamdan, böyle ortama gelmek sadece biz medya mensuplarını değil, Türkiye'nin ortamını derinden sarsmaktadır.

Bu vesileyle akl-ı selimin galip geleceği umudunu hala taşıyoruz. Gerek Galatasaray, gerekse Fenerbahçe'nin yeniden bir barış ortamını sağlayıp, tribünlerde dostça oturup müsabaka izleyeceği günleri özlemle bekliyoruz. Bu çağrımızı en kısa zamanda görebilmek, en büyük umudumuzdur.

Unutmayalım ki, sizlerin sarmaş-dolaş olması, ülke sporunun yurt dışındaki propagandasını da olumlu bir biçimde etkileyecektir. Saygılarımızla…"

CİHAN

Yorumlar