Triatlonda hedef olimpiyat sporcusu yetiştirmek

- Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Çelik: "Hedefimiz 2020 Tokyo Olimpiyatları'na en az bir ya da iki sporcu göndermek"

Google Haberlere Abone ol
Triatlonda hedef olimpiyat sporcusu yetiştirmek


BALIKESİR (AA) - Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı İsa Tamer Çelik, hedeflerinin, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na en az bir ya da iki sporcu göndermek olduğunu söyledi.

Balıkesir'de bir kafede basın toplantısı düzenleyen Çelik, Türkiye'de triatlon sporunun geliştirilmesi ve dünyada söz sahibi olabilmek için çok çalışacaklarını ifade etti.

Kentin triatlonda bir merkez olduğunu dile getiren Çelik, "Triatlon Balıkesir'de çok yaygın ve sporcu sayısı da iyi. Biz de bu sporda başarılı olmak istiyoruz ve bunun için çok çabalıyoruz. Maalesef bu yılki olimpiyatlara sporcu veremedi federasyonumuz. Hedefimiz 2020 Tokyo Olimpiyatları'na en az bir ya da iki sporcu göndermek." diye konuştu.

Triatlonda Türkiye'de 600'e yakın sporcu bulunduğunu belirten Çelik, "Aktif olarak 30 kulüp bulunuyor. Fakat yaş kategorilerinde 'master' dediğimiz bölümde çok sporcu var. 'Ironman' diye iş adamlarının da yarıştığı bir üst kademesi var bu sporun. İnşallah onu Türkiye'ye getirebilirsek dünyada söz sahibi olacağımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Öte yandan toplantıya, Balıkesir Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Abdullah Bekki ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Yusuf Hocaoğlu da katıldı.

Yorumlar