Trabzonspor'un golcüsü Paulo Henrique Çin yolcusu

Trabzonspor'da gelecek sezon takımda düşünülmeyen yabancılar bir türlü elden çıkartılamazken, kalma ihtimalleri olanlar kaynak sağlamak için satılıyor. Bordo-mavili ekipte, Suudi Arabistan'a giden Polonyalı futbolcu Adrian’ın ardından,...

Google Haberlere Abone ol
Trabzonspor'un golcüsü Paulo Henrique Çin yolcusu

Trabzonspor'da gelecek sezon takımda düşünülmeyen yabancılar bir türlü elden çıkartılamazken, kalma ihtimalleri olanlar kaynak sağlamak için satılıyor.

Bordo-mavili ekipte, Suudi Arabistan'a giden Polonyalı futbolcu Adrian’ın ardından, geçtiğimiz sezon takımın gol yükünü çeken Paulo Henrique de Çin yolcusu. Trabzonspor ile Shanghai Shenhua kulübünün, Brezilyalı futbolcunun satışıyla ilgili büyük oranda anlaşma sağladığı öğrenildi.

Trabzonspor, hem gelecek sezon uygulanacak yabancı sınırlaması hem de alınacak yeni yabancılara yer açmak için formundan memnun olmadığı Janko, Colman, Malouda, Bamba ile kiralık olarak başka takımlarda forma giyen Celutska ve Jebrin'i satma kararı almıştı.

Sadece Bourceanu ve Bosingwa’yı kadrosunda tutmak isteyen bordo mavililer, istikrarsız da olsa iyi yabancılar arasında gösterilen Adrian ve Henriqeu'yi de kaynak oluşturmak için cazip teklifler gelmesi halinde satmayı planlamıştı.

Bu planlama doğrultusunda ilk olarak Adrian'ı 3 milyon 200 bin Euro'ya Suudi Arabistan’ın Al Nassr takımına satan Trabzonspor yönetimi, Henrique için de Çin'in Shanghai Shenhua takımından gelen teklifi değerlendirmeye aldı. Çin kulübünün golcü futbolcu için 4 milyon Euro bonservis bedeli ödemeye hazır olduğu öğrenildi. Transferle ilgili kulüpler arasındaki anlaşmanın büyük oranda sağlandığı kaydedildi. Öte yandan, Henrique'nin de sosyal paylaşım sitesinden Hong Kong da çekilmiş bir fotoğrafını paylaşması dikkat çekti.

Kadrosundaki yabancıları göndermeden yeni transferleri açıklamak istemeyen bordo mavililerin, görüşme halinde olduğu Urby Emanuelson, Kolo Toure ve Bibras Natkho transferlerini bitirmeyi yakın olduğu öğrenildi.

Yurt içinde ise Kasımpaşa’dan Adem Büyük ve Kardemir Karabükspor’dan İshak Doğan için girişimlerini sürdüren Karadeniz ekibi, forvet hattına da kaliteli bir golcü almayı planlıyor.

CİHAN

Yorumlar