Trabzonspor'un Avrupa planları tuttu

Trabzonspor, Süper Lig'in son hafta maçında Medical Park Antalyaspor deplasmanında aldığı galibiyetle istediğini elde etti. Sezonun son haftasına 5'inci sırada giren bordo mavililer, ligden düşen rakibini 2-0 yenip, Sivasspor da Karabük deplasmanında...

Google Haberlere Abone ol
Trabzonspor'un Avrupa planları tuttu

Trabzonspor, Süper Lig'in son hafta maçında Medical Park Antalyaspor deplasmanında aldığı galibiyetle istediğini elde etti.

Sezonun son haftasına 5'inci sırada giren bordo mavililer, ligden düşen rakibini 2-0 yenip, Sivasspor da Karabük deplasmanında mağlup olunca ligi averajla 4'üncü sırada tamamladı. İstediğine ulaşan Karadeniz ekibi, UEFA Avrupa Ligi maçlarına play-off turundan başlayacak.

Sezona yeni bir yönetim ve Mustafa Reşit Akçay önderliğinde yeni bir teknik heyetle giren Trabzonspor, geleceğin takımını oluşturma adına 'yeniden yapılanma' söylemleriyle yola koyuldu. Ancak bu konuda idari anlamda atılan bazı adımlar yönetim içerisinde yaşanan sorunlar nedeniyle kısa sürede akim kaldı.

Sportif alanda özellikle UEFA Avrupa Ligi'nde tarihi başarılara imza atan bordo mavililer, Süper Lig'de ise bir türlü istikrarı yakalayamadı. İlk Süper Lig deneyimine çıkan Mustafa Akçay, bordo mavili takımın başında 33 maça çıktı. Akçay'ın takımı bu 33 maçta 17 galibiyet 8 beraberlik 8 de mağlubiyet aldı.

UEFA Avrupa Ligi'nde yenilgi yüzü görmeyen Trabzonspor, aynı istikrarı ligde bir türlü yakalayamadı. 20 lig maçında 8 galibiyet, 5 beraberlik, 7 mağlubiyetle 29 puan toplayabilen Karadeniz ekibi 9. sırada çakılı kaldı. 20. haftada Avni Aker Stadı'ndaki 4-2'lik Akhisar Belediyespor yenilgisinin ardından da bordo mavili ekipte Mustafa Akçay dönemi sona erdi.

Kaliteli bir yabancı teknik adam arayışlarından sonuç alınamaması üzerine de takım yardımcı antrenör Hami Mandıralı'ya emanet edildi. Mustafa Akçay yönetiminde 20 maçta 29 puan toplayan Trabzonspor, genç çalıştırıcı Hami Mandıralı idaresinde ise 14 maçta 24 puan topladı. Bordo mavililer, Mandıralı ile çıktığı 14 maçta 6 galibiyet, 6 beraberlik ve biri yarıda kalan Fenerbahçe maçında hükmen olmak üzere 2 mağlubiyet yaşadı.

Şampiyonluk yarışına haftalar öncesinden havlu atan, Ziraat Türkiye Kupası'ndan da elenen Trabzonspor, elde tek hedef olarak kalan Avrupa kupalarına gitmeyi kovaladı. Bunu da ligi 4'ncü tamamlayarak başarmak isteyen bordo mavililer, 33. haftadaki Galatasaray yenilgisiyle 5'inci sıraya gerileyince bunu da riski soktu. Ancak sezonun son haftasında deplasmanda Medical Park Antalyaspor'u 2-0 mağlup edip, Sivas'ın da Karabük deplasmanında 1-0 mağlup olmasıyla averajla yeniden 4'üncü sıraya yükseldi.

Böylelikle sezonu istediği yerde tamamlayan Trabzonspor, Avrupa Ligi'ni play off turundan başlama hedefini de tutturmuş oldu. Teknik Sorumlu Hami Mandıralı, sezonun son maçında aldıkları galibiyetle Avrupa kupalarına katılma hedefini istedikleri gibi başardıklarını söyledi.

CİHAN

Yorumlar