Trabzonsporlu Mustafa Akçay: Oyuncu kulübü sevmiyorsa, o kolu keseceksin

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, bir oyuncunun çalıştığı kulübü sevmemesi durumunda o kolu kesmek gerektiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Trabzonsporlu Mustafa Akçay: Oyuncu kulübü sevmiyorsa, o kolu keseceksin

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, bir oyuncunun çalıştığı kulübü sevmemesi durumunda o kolu kesmek gerektiğini açıkladı.

Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden Trabzonspor, dün gece ikinci yarı hazırlıklarını yapmak için Antalya’ya geldi. Antalya’nın Aksu ilçesine bağlı Kundu turizm bölgesinde bulunan Topkapı Oteli’nde konaklayan Trabzonspor bugün sabah ilk antrenmanını gerçekleştirdi.

Kremlin Otel’de Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, sezonun ilk yarısının değerlendirmesini yaptı. Akçay, Trabzonspor’un Alanzinho, Giray Kaçar, Aykut Akgün, Batuhan Karadeniz ve Volkan Şen ile yollarını ayıracağını söyledi. Takıma yapacakları transferlerle ilgili açıklama yapan Mustafa Akçay, bir forvet, iki orta saha, bir stoper oyuncuyu bünyelerine katmak istediklerini ifade etti.

5 OYUNCU İLE YOLLAR AYRILACAK

Trabzonspor kulübünün yararına olacak işler yapmaya çalıştıklarını buna da yönetim kurulunun karar vereceğini kaydeden Mustafa Akçay, yararlı ve yararsız oyuncuları değerlendireceklerini, daha sonra da karar vereceklerini kaydetti.

İsimlerini açıkladıkları oyuncularının haricinde bazı oyuncularla da yolları ayırabileceklerini açıklayan Akçay, takıma 3 ya da 4 oyuncu transfer edeceklerini, izledikleri ve karar verdikleri isimleri yönetime sunduklarını açıkladı. Forvet oyuncusu konusunda yabancılarla ilgilendiklerini ifade eden Akçay, takıma bir de stoper oyuncu alabileceklerini belirtti.

‘AYAKLARIMDAN TERS ASARLAR’

Basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Trabzonspor’un teknik patronu Akçay, yapılacak transferlerle ilgili de takımı düşünmeleri gerektiğini belirtti. Başarı ve başarısızlığın göreceli bir kavram olduğunu kaydeden Mustafa Akçay, "Takımımızın şartları ve aldığımız destekler başarıyı destekleyen faktörlerdir. Türkiye’de aldığınız puan ve bulunduğunuz yer önemlidir. Takımımızı şuan orta seviyede başarılı olmuş takım olarak tanımlamak daha doğru olur." dedi.

Trabzonspor camiasının başarıya aç başarıyı isteyen bir camia olduğunun altını çizen Akçay, bordo-mavili renklere gönül verenleri kandırmak yerine olanlara doğruları söylemeyi her zaman tercih ettiğini, aksi durumda taraftarların kendisini ayaklarından ters asacağını açıkladı.

‘O KOLU KESECEKSİN’

‘Takımdaki yerli oyuncu sayısı azalıyor. Sizce bu durumun tam tersi olması gerekmiyor mu?’ sorusu üzerine Mustafa Akçay, aidiyet duygusunun önemli bir şey olduğunu, ortaokul iki kitaplarında diyet diye bir parça olduğunu hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bedel ödemek için diyet ödemek için. Eğer bir kulübü bir oyuncusu sevmiyorsa onu keseceksin. O kolu keseceksin. Yabancı oyuncuların transfer edilemeyişinin ya da taliplilerinin olmayışı garanti paraya oynayarak rekabetin dışında kalmış olmaları rekabetin içine bunları sokamamış olmamız elimizi kolumuzu bağlıyor. Çelişki gibi görünen bu süreçte uygulamamız gereken bazı tavırları yönetim kurulu da biliyor."

‘O OYUNCULAR GİDİP MOURİNHO İLE ÇALIŞACAK’

Trabzonspor’da forma giyen Malouda ve Bosingwa’nın teknik direktörü kulüp başkanına şikayet etmesi gibi bir durumun sorulması üzerine ise Mustafa Akçay, bu duyumların kendisine de geldiğini ancak oyuncularla yaptığı konuşmada böyle bir şeyin olmadığını açıkladı.

Daha öncede antrenörü şikayet eden oyuncuların Türkiye’de olduğunu buna zemin hazırlayanların da yönetim kurulları olduğunu kaydeden Mustafa Akçay sözlerini şöyle tamamladı:

"Oyuncuya dayalı sistem kurduğunuzda kesinlikle bundan en çok zararlı olan kulüplerdir yönetim kuruludur. Sizi idare etmeye başlarlar. Buna izin vermeyeceksiniz, vermemelisiniz. Kaldı ki benim böyle bir kaygım yok. Olabilir, bir oyuncu beni şikayet edebilir. Ama ben işimi yapmaya çalışıyorum. Ben mükemmelim demiyorum ki. Ben böyle çalışıyorum, böyle kaleye gidiyorum, böyle kaleyi savunduruyorum. Böyle orta yaptırıyorum. Adam diyebilir oradan niye yapıyoruz da buradan yapmıyoruz. Ya bu da bir şey bilmiyor diyebilir. O gidecek Mourinho ile çalışacak. Sonuçta sporcuya dayalı düzeni desteklerseniz bir gün sizi imha eder."

İSTİFA DEĞERLENDİRMESİ

Trabzonspor’un Medical Park Antalyaspor maçı sonrası istifa ettiği yönünde duyumlar aldıklarını soran gazetecilere Mustafa Akçay şunları söyledi:

"Büyük bir camianın yükünü taşımak kolay bir durum değil. Güçlü bir beklentiye cevap veren insanlarız. İşleyişle ilgili prensipleriniz varsa karşınızdakilerle bazen ters düşmeniz olabilir. Biz başkanımız ve yönetimle değerlendirme yaptık. Bu bir doğal davranıştı başkanla oturduk bir sorun olmadığını herkes kendi heybesindekini ortaya döktü, söylemek istediklerini söyledi, gerekeni anlattı bir ortak yol izledik. Yeniden yenilenerek işimizin başında kalma kararı aldık ve şimdi de burada bulunuyoruz."
CİHAN

Yorumlar