Trabzonsporlu Bourceanu kendiyle ilgili bilinmeyenleri anlattı

Trabzonsporlu Alexandru Bourceanu, Romen ve Türk futbolu arasında bazı farklılıklar olduğunu söyledi.Bordo - mavili kulübe devre arasında transfer edilen Romen oyuncu Alexandru Bourceanu Trabzonspor Dergisi'ne konuştu. Alexandru Bourceanu, Romen...

Google Haberlere Abone ol
Trabzonsporlu Bourceanu kendiyle ilgili bilinmeyenleri anlattı

Trabzonsporlu Alexandru Bourceanu, Romen ve Türk futbolu arasında bazı farklılıklar olduğunu söyledi.

Bordo - mavili kulübe devre arasında transfer edilen Romen oyuncu Alexandru Bourceanu Trabzonspor Dergisi'ne konuştu. Alexandru Bourceanu, Romen ve Türk futbolu arasında bazı farklılıklar olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bunun yanında benzerlikler de var. Özellikle oyuncular yapı olarak benziyorlar. Kaliteli ve orta düzey oyuncular var. Hatta bu sezon milli takımlar arasında oynanan maçlarda karşılıklı birer galibiyet alındı. Bence Türk futbolu değil ama Türk ligi Romen liginden daha üstün. Bu farkı yaratan da Süper Lig'de forma giyen yabancı oyuncular. Kendimi içine almıyorum bu değerlendirmenin. Ben kendimin en iyi olduğunu düşünüyorum ama bu farkı yaratan futbolculardan birisi olduğumu başkasının söylemesi gerekir."

Trabzon şehri hakında ise Bourceanu, "24 yaşıma kadar Trabzon'a benzeyen bir şehirde büyüdüm. Bu nedenle bir sıkıntı çekmiyorum. Ama eksikliğini hissettiğim bazı şeyler var. Trabzon normal bir şehir. Benim buradaki tek endişem ve düşüncem futbolumdur. Daha iyi nasıl olurum, takımıma nasıl daha fazla katkı sağlayabilirimdir." şeklinde konuştu.

Türk mutfağını sevip sevmediği sorulan Romen futbolcu, "Tarihsel açıdan birlikte yaşamış ve birbirimize komşuluk yapmış milletleriz. Bu nedenle benzer yanlarımız var. Bunlardan bir tanesi de yemek. İlk 1 ay sonrası yemeklere de alışmaya başladım. Hatta Romen mutfağıyla benzerliklerini keşfettim. O nedenle bir sorun yok. Ben İtalyan mutfağını severim. Burada İtalyan yemekleri bulabileceğimi düşündüm ama ne yazık ki bulamadım ama yine de genel itibariyle memnunum. Bir sorun yok." karşılığını verdi.

"TÜRKÇE ANLAŞILMASI ZOR BİR DİL"

Türkçe hangi kelimeleri öğrendiği sorusuna ise Bourceanu, "Normal, günaydın, nasılsın, iyi akşamlar gibi günlük hayatta geçen kelimeler. Türkçe anlaşılması zor bir dil. İyi konuşmanın uzun süreceğini düşünüyorum. Bazen telaffuzum yanlış olur diye kelimeleri de söylerken çekiniyorum. Çünkü Romanya'da oynadığım zamanlarda yabancı arkadaşlarımın Romence konuşması bana çok komik geliyordu." cevabını verdi.

'Kendini nasıl bir oyuncu olarak tarif edersin?' şeklindeki bir soruya da Romen futbolcu, şu yanıtı verdi:

"İlk olarak savaşçı ve mücadeleci bir oyuncu olduğumu söyleyebilirim. Asla vazgeçmem. Her zaman devam ederim. Maçın içinde ne olursa olsun bu durum değişmez. Özellikle iyi pas ve rakibe pres yapan takımlarda kalitemin daha fazla ortaya çıktığını düşünüyorum. Bu artılarıma karşılık bir tane de eksi söyleyeyim. Skorer bir oyuncu değilim."

Bourceanu, maçlardan sonra kendisini eleştirdiğini söyledi. 'Maç sonraları oynadığın oyunu beğenmeyip kendine kızar mısın?' şeklindeki soru üzerine Bourceanu, şöyle cevap verdi:

"Evet, birçok kez oluyor bu. Kendimi eleştiririm. Hatta bir tane örnek vereyim. Romanya'da süper kupa finali oynadık. Maçı 3-0 kazandık ama ben kaptan olarak o kupayı havaya kaldırana kadar kendimle ilgili bir memnuniyetsizlik yaşadım. Çünkü maç içinde bir penaltı kaçırmıştım. O pozisyon kafama takıldı. Üstelik penaltı pozisyonu sonrası benim kullandığım serbest vuruşta arkadaşım gol atmasına, maç içinde iyi oynamama rağmen o etkiden kurtulamadım."

Trabzonspor taraftarlarıyla ilgili de konuşan Bourceanu, "Taraftarlarımızı beğeniyorum çünkü bize futbol oynamamız için çok iyi bir ortam yaratıyorlar. Hatta yıllar önce Otelul Galati kaptanı bana, 'Inter Toto Kupası'nda Türkiye'de Trabzonspor maçı oynadık. Taraftarlar inanılmaz bir ortam yaratmıştı ve bizi sindirmişlerdi' demişti. Trabzonspor'a transferim gündeme gelince arkadaşımın o sözleri aklıma geldi. Yani geçmişte Trabzonspor taraftarının ününü duymuştum. Buraya gelince gördüm ki aynen arkadaşımın anlattığı gibiymiş." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar