Trabzonsporlu Bosingwa: Türk futbolu beni şaşırttı

Trabzonspor’un bu sezon başında renklerine kattığı tecrübeli futbolcu Jose Bosingwa, Türk futbolunun kendisini şaşırttığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Trabzonsporlu Bosingwa: Türk futbolu beni şaşırttı

Trabzonspor’un bu sezon başında renklerine kattığı tecrübeli futbolcu Jose Bosingwa, Türk futbolunun kendisini şaşırttığını söyledi.

Türkiye liginin ciddi anlamda fiziksel mücadeleye dayalı olduğunu ifade eden Bosingwa, yıldız oyuncuların Türkiye’ye gelmesinin ligin kalitesini artıracağını da belirtti. Takım olarak yeni bir projenin başlangıcı olduklarının altını çizen yıldız futbolcu, şampiyonluk için temkinli konuştu.

Trabzonsporlu taraftarların mesajla gönderdiği soruları cevaplandıran deneyimli futbolcu, kariyerinde kendisini en çok mutlu hissettiği kulübün en uzun oynadığı ve en çok kupa kazandığı Porto olduğunu belirtti. Futbolu sokak aralarında oynayarak başladığını anlatan Bosingwa, futbol aşığı olduğunun altını çizdi.

Türk futbolunun kendisini şaşırttığını ifade eden başaralı oyuncu, Süper Lig ile ilgili düşüncelerini şöyle ifade etti: "Ciddi anlamda fiziksel mücadelenin üst seviyede olduğu bir lig. Çok teknik oyuncular da var. Bunun yanı sıra gelişmesi gereken yönleri de var. Özellikle yıldız futbolcuların Türkiye’ye gelmesi ligin kalitesini artıracaktır. Bunun bir örneğini dünya İngiltere’de yaşadı. O ligin bugün bu kadar popüler olmasının sebebi zamanında oraya giden yabancı oyuncuların diğerlerinin gelmesi için referans olmalarıdır. Umarım her şey Türk futbolu için en iyi şekilde devam eder."

Ligdeki performanslarının geçtiğimiz sezona göre fena olmadığını söyleyen Bosingwa, bir iki yıl içerisinde şampiyon olabilecek seviyeye geleceklerine inandığını kaydetti.

Yıldız futbolu, şöyle konuştu: "Kasımpaşa maçına kadar aslında iyi bir seri yakalamıştık. Daha sonra Elazığspor karşısında faklı bir galibiyet aldık. Bu sene takımımızın iyi sonuçlar alacağını düşünüyorum. Şampiyonlukla alakalı kendi açımdan gerçekçi cevap vermek istiyorum. Trabzonspor güçlü bir ekip, bir şeyleri de başarmayı istiyor ama Trabzonspor kadar güçlü başka takımlar da var ve onlar da şampiyon olmak istiyor. Belki de Trabzonspor’un bu sezon oluşturduğu kadroya oranla daha çok bir arada oynamış kadrolar var. Biz bu sene bir projenin başlangıcıyız. Bu sene veya bir iki yıl içerisinde şampiyonluğu tadabilecek geleceğimizi düşünüyorum. Bu yıl maçları tek tek ele alıyoruz. Böyle olunca sezon sonu topladığımız puanlar bizi önemli bir noktaya getirebilir. İnşaallah da şampiyon oluruz."

Bordo-mavili taraftarlardan da kendilerine sabırla destek olmalarını isteyen deneyimle futbolcu, böylece takımın daha da başarılı noktaya geleceğine inandığını sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar