Trabzonsporlu Aslan'dan camiaya destek ve itidal çağrısı

Trabzonspor Kulübü Basın Sözcüsü Prof. Dr. Yakup Aslan, Fenerbahçe maçı öncesi camiaya destek ve itidal çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Trabzonsporlu Aslan'dan camiaya destek ve itidal çağrısı

Trabzonspor Kulübü Basın Sözcüsü Prof. Dr. Yakup Aslan, Fenerbahçe maçı öncesi camiaya destek ve itidal çağrısı yaptı. Önemli müsabaka öncesi Trabzon’da olağanüstü bir hava varmış gibi gösterilmeye çalışıldığını vurgulayan Aslan, bordo-mavili taraftarlardan hiçbir olumsuzluğu mahal vermeden, 90 dakika takımlarını desteklemelerini istedi.

    Süper Lig’in 24. haftasında 10 Mart Pazartesi günü Fenerbahçe ile oynayacakları müsabakayla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Prof. Dr. Yakup Aslan, Trabzon’un Türkiye’nin en güvenilir şehirlerinden bir tanesi olduğunu belirtti. Fenerbahçe maçı öncesi şehirde olağanüstü bir hava varmış gibi gösterilmeye çalışıldığını ifade eden Aslan, şu hatırlatmayı yaptı: “1996 yılında da benzer şeyler yaşanmıştı. O zamanda kuru gürültüler çıkartılıp şehrimiz baskı altına alınmış, taraftarlarımızın motivasyonu bozulmuş, bu futbolcularımıza yansımış ve biz de şampiyonluğu kaybetmiştik. Eskiden beri yaratılmaya çalışan bu hava, aslında bilinçli yaratılan bir hava bence. Trabzon, Türkiye’nin en güvenilir şehirlerinden bir tanesi. Bizim stadımızda şimdiye kadar yaralama, bıçaklanma, silahla yaralama gibi bir durum hiçbir zaman olmamıştır ve olmazda. Bizim insanımız haksızlığa tahammül edemez, bunun dışında bilinçli insanlardır. Dolayısıyla hiçbir tehlike söz konusu değildir.”

    Camia olarak bilinçli yapılan bu oyuna gelmemeleri gerektiğinin altını çizen yönetici Aslan, tribünleri dolduran taraftarlardan sadece takımı desteklemelerini beklediklerini dile getirdi. Sahaya en küçük bir maddenin dahi atılmamasını isteyen Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü:
    "Taraftarlarımızın yalnızca takımlarını desteklemelerini bekliyoruz. Rakip futbolcular daha önce olduğu gibi ortamı gererek oyunu durdurup bundan rant elde etmek isteyebilirler. Geçen yıl bunu iyi yaptılar. Taraftarımız şunu unutmasın; maçın durduğu her an rakibimizin lehinedir. En ufak sahaya yansıyacak bir taşkınlıkta hakemler zaten hiçbir fırsat tepmeyecektir. Bu kulübümüzün ve taraftarımızın aleyhinedir. Ceza almamız durumunda taraftarlarımız takımlarından mahrum kalacaklardır. O yüzden ne içerde ne dışarıda en ufak taşkınlık istemiyoruz. Sonuna kadar destek versinler, futbol 90 dakika oynanıyor. Allah korusun herhangi bir anda gol yediğimizde, bu dünyanın sonu değil. Takımımız sonuna kadar sahadaki mücadelesini sürdürecektir.”

    Bir intikam peşinde olmadıkların ifade eden Trabzonsporlu yönetici, “Rakibimiz Fenerbahçe olsa da, onlar daha önce bize bir takım yanlışlar yapmış olsalar da, İstanbul’da yöneticilerimize saldırmış olsalar da biz asla intikam peşinde değiliz. Futbolda intikam, düşmanlık, kin olmaz. İşimizi yapacağız, taraftarımız da kendi görevini yapsın. Takımlarına sonuna kadar destek versinler.” ifadelerini kullandı.

    Futbolun sahada oynanması ve hak edenin kazanması gerektiğini anlatan Yakup Aslan, “Fenerbahçe hakkaniyetle iyi futbol oynayarak, hakem de haksızlık yapmadan bizi yenerse üzülürüz, içimiz yanar, taraftarımız perişan olur ama Fenerbahçe'ye kızmaya hiçbir zaman hakkımız olmaz. Fenerbahçe'ye söyleyecek hiçbir sözümüz olmaz. Burada entrikalar döner, hakemler, medya, federasyon gibi değişik olaylar devreye girer bizim hakkımız yenerse o zaman Fenerbahçe'nin çıkardığı gürültüden çok daha fazlasını çıkarmayı çok iyi biliriz. İnsanların bunları bilmesini istiyoruz.” diye konuştu.

    Trabzonspor Basın Sözcüsü, müsabakanın hakemi Bülent Yıldırım’la ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı: “Bülent bey veya başkası önemli değil, hakem sahanın hakimidir. O anda her şeyin hakimi olan kişidir. Dolayısıyla kuru gürültü çıkaran, bağırıp çağıran, sözüm ona yürüyüş yaparak çevreyi etki altına almaya çalışan insanların etkisinde kalmaması gerekir.”

CİHAN

Yorumlar