Trabzonspor'da Usta yönetiminin yüzü gülmedi

- Bordo-mavililer, 6 Aralık 2015'te göreve seçilen kulüp başkanı Muharrem Usta döneminde, 25 lig maçında 8 galibiyet elde ederek, yüzde 32'lik galibiyet oranında kaldı - Karadeniz ekibi, geçen sezon lig tarihinde en fazla mağlup olduğu dönemi yaşadı, bu sezona da en kötü başlangıçlarından birini yaptı

Google Haberlere Abone ol
Trabzonspor'da Usta yönetiminin yüzü gülmedi


TRABZON (AA) - SELÇUK KILIÇ - Trabzonspor'da 6 Aralık 2015 tarihinde göreve seçilen Muharrem Usta başkanlığındaki kulüp yönetim kurulunun 288 günlük sürede saha sonuçları açısından yüzü gülmedi.

Bordo-mavili takım, Usta yönetimi göreve seçildikten sonra 7 Aralık'ta ligde Eskişehirspor maçıyla başlayan 25 maçlık bölümde 8 galibiyet elde ederek yüzde 32'lik galibiyet oranında kaldı. 15 maçta rakipleri karşısında sahadan mağlubiyetle ayrılan Karadeniz ekibi, 2 karşılaşmada da berabere kaldı.

Geçen sezonun 14. haftası öncesinde yönetime gelen Usta döneminde bordo-mavililer, ligde de en fazla mağlubiyeti yaşadığı sezonu geride bıraktı. İbrahim Hacıosmanoğlu yönetimi döneminde ligin ilk 13 haftası sonunda 5 galibiyet, 2 beraberlik 6 mağlubiyetle 17 puan toplayarak puan cetvelinde 9. sırada yer alan Karadeniz ekibi, Muharrem Usta yönetiminde sezonu 40 puanla 12. sırada tamamladı.

Geçen sezon 18 mağlubiyetle, lig tarihinde en fazla mağlup olduğu dönemi yaşan bordo-mavililer, bu sezon da ilk 4 haftada 3 mağlubiyet, 1 galibiyetle, tarihinin en kötü lig başlangıcından birini yaparak zirvenin uzağına düştü.


- Kupada elenme şoku


Trabzonspor, geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası F Grubu'nda lider olarak gruptan çıktıktan sonra kupanın son 16 turunda ise hüsrana uğradı.

Karadeniz ekibi, sahasında Akhisar Belediyespor karşısında 1-0 mağlup olarak kupaya erken veda etti.


- Büyük maçları kazanamadı


Trabzonspor, büyük rakipleri içerisinde Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile bu dönemdeki maçlarda sahadan yenilgiyle ayrıldı.

Karadeniz ekibi, sahasında Beşiktaş'a 2-0, Galatasaray'a deplasmanda 2-1, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda da Fenerbahçe'ye hükmen 4-0 mağlup oldu.


- Fenerbahçe maçında olay


Bordo-mavililerin, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda geçen sezon 30. haftada Fenerbahçe ile oynadığı karşılaşmada olay çıktı.

Karşılaşmanın 88. dakikasında, Trabzonspor 4-0 mağlup durumdayken taraftarların çıkardığı olaylar nedeniyle maç hakem tarafından tatil edildi. Daha sonra sarı-lacivertli takım 4-0 hükmen galip ilan edildi.

Karadeniz ekibi, bu maç nedeniyle sahasında 4 maç seyircisiz oynama cezası aldı.


- Galatasaray maçında 4 kırmızı


Trabzonspor'un, geçen sezon ligin 22. haftasında Galatasaray'a 2-1 kaybettiği maçta gördüğü 4 kırmızı kart hafızalardan silinmedi.

Rakibine son dakikada penaltı golüyle mağlup olan Karadeniz ekibinde, Özer Hurmacı, Salih Dursun, Aykut Demir ve Luis Cavanda kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Bordo-mavililerde Salih Dursun, maçın hakemi Deniz Ateş Bitnel'e kırmızı kart göstererek, spor gündemini uzun süre meşgul etmişti.


- En farklı yenilgileri aldı


Trabzonspor, geçen sezonun 33. haftasında deplasmanda Antalyaspor'a 7-0 mağlup olarak, tarihinin en farklı skorlu yenilgisini aldı.

Karadeniz ekibi,1993-94 sezonunun 10. haftasında deplasmanda Beşiktaş karşısındaki 7-1 yenilginin ardından en farklı mağlubiyeti yaşadı.

Trabzonspor, ligin son haftasında da sahasında Kasımpaşa'ya 6-0 kaybederek iç sahadaki en farklı yenilgisiyle karşılaştı.


- 4 çalıştırıcı görev yaptı


Trabzonspor'da başkan Usta döneminin 25 haftalık lig maçı döneminde 4 teknik adam görev yaptı.

Karadeniz ekibi, teknik direktör Sadi Tekelioğlu'nun ardından Hami Mandıralı'yı yönetime getirdi. Son hafta öncesi Mandıralı ile yollarını ayıran ve Kasımpaşa maçına altyapıdan Taner Yıldız ile çıkan bordo-mavililer, sezonun bitmesinin ardından Ersun Yanal ile anlaştı.

Yorumlar