Trabzonspor'da ikinci Halilhodzic dönemi başladı

Trabzonspor, ikinci kez göreve getirdiği Boşnak teknik adam Vahid Halilhodzic ile resmi sözleşme imzaladı. Tecrübeli hoca, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun katılımıyla yapılan törende 2 yıllık sözleşmeye...

Google Haberlere Abone ol
Trabzonspor'da ikinci Halilhodzic dönemi başladı

Trabzonspor, ikinci kez göreve getirdiği Boşnak teknik adam Vahid Halilhodzic ile resmi sözleşme imzaladı. Tecrübeli hoca, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun katılımıyla yapılan törende 2 yıllık sözleşmeye imza attı. 2005-2006 sezonunda da Trabzonspor’da görev yapan Halilhodzic, bordo-mavili kulüpte ikinci kez görev getirilmiş oldu.

    Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Dünya Kupası’nın ardından gelen cazip tekliflere rağmen Trabzonspor’u tercih ettiği için Boşnak teknik adama teşekkür etti. Halilhodzic ile dünya kupasından önce anlaştıklarını hatırlatan Hacıosmanoğlu, “Bu süreçte de Trabzonspor’un kadrosunu oluştururken istişare halindeydik. Tabi Dünya Kupası’ndaki başarısının ardından aldığı teklif üzerine Trabzon’a gelip gelmeyeceği tartışılmış ve büyük bir kesimde de gelmeyeceği yönünde kanaat oluşmuştu. Kendisine teşekkür ediyorum. Çünkü dostluğa verilen önemin yitirdiği bir dönemde bizim ona inancımız tamdı. Tekrar bizi onurlandırdı. Dünyada ilişkilerin maddiyat üzerine kurulduğu bir dönemde bizim teklifimizin 2-3 katı fazlası tekliflere geri çevirerek gelmesi insanlığının da bir göstergesidir. Bizim kendi ifademizle bu adamlığın göstergesidir.” dedi.

    Boşnak teknik adamın Trabzonspor’da ikinci kez göreve geldiğine değinen Hacıosmanoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

     “O zaman kurduğumuz gönül bağı bu zamana kadar devam etti. Temennimiz ömür boyu devam etmesi. Trabzonspor’da 8 ay çalışan bir Boşnak Vahid vardı ve onun çok önemli tespitleri vardı. Giderken çok önemli tespitlerini sıralayarak gitmişti. Trabzonspor camiası çok büyük bir camia olduğunu, köklü değişiklikleri ihtiyacı olduğunu, bunu başardığı taktirde çok büyük başarıları imza atacağını söylemişti. Ben de bunu herkese ilan etmiştim. Onun için yıllar öncesinde bu tespitleri yapan hocamız bugün tekrar Trabzonspor’un başında. Biz kulüpte oluruz olmayız temennimiz kalıcı başarılar yakalamak. Böylesine fedakarlık yapıp buraya gelen hocamıza herkesin el birliği ile yardımcı olmasını diliyorum. Biz rahat çalışması için kendisine her türlü desteği vereceğiz. Trabzonspor’da uzun yıllar kurulması gereken sistemini kurup, biz de ona gerekli desteği verirsek Trabzonspor’da yeniden yapılanmanın sportif alandaki meyvelerini de hep beraber alırız.”

HALİLHODZİC: TRABZONSPOR’UN BAŞARILAR KAZANMASI İÇİN GELDİM

Başarılı teknik adam Vahid Halilhodzic de Trabzonspor’un iyi bir sezon geçirmesi için elinden geleni yapacağının sözünü verdi. Trabzonspor’da 8 yıl önce 10 ay çalıştığını hatırlatan Boşnak teknik adam, “O zaman İbrahim başkana verdiğim bir söz vardı. Dünya kupasından sonra birçok tekli aldım. Ama eğer başka yere gitmiş olsaydım kendi vicdanım rahat olmayacaktı. Çünkü yalan söylemiş olacaktım. Kendim için en iyi olan kararı aldım. Bu da Trabzonspor’a gelmekti. İkinci kez sizlerle çalışmaya ve iyi bir iş çıkartmaya geldim. Ve tabi ki Trabzonspor’un başarılar kazanması için geldim.” dedi.

    Sözlerinin devamında basın mensuplarına da seslenen başarılı teknik adam. “Sizlerden ricam; sizlerle birlikte çalışabilmeyi umuyorum. Herkes kendi tarafından diğer tarafa saygı göstererek çalışmalı. Türkiye ve özelde Trabzon’daki medyanın nasıl işlediğini biliyorum. Her iki tarafından ahenk içerisinde çalışabilmesi için her bir tarafın diğer tarafa saygı göstererek ahenk içinde çalışması lazım. Trabzonspor antrenörü olmam sebebiyle bir takım eleştiriler tabi ki alacağım. Tabi ki her antrenör gibi arkamdan iyi şeyler söylenmesini isterim ama bunun mümkün olmadığını da biliyorum. Ama bu benim için çok büyük bir sorun değil. Benim en büyük kaygım ve endişem Trabzonspor’un iyi sonuçlar alması. Ben kendi açımdan üzerime düşenin en iyisini yapacağım. Trabzonspor’un iyi bir sezon geçirmesi için elimden geleni yapacağım.” ifadelerini kullandı.

Boşnak hoca, 8 yıl önceki görev döneminde Trabzonspor’da gerçekleştiremediği hedefin ne olduğuna dair soruya da şöyle cevap verdi: “Trabzon’a ilk geldiğim zaman tamamıyla tesadüftü, çünkü o zaman Fransa’ya çabuk bir şekilde terk etmek istiyordum. Ve o dönemde benimle ilk irtibata geçen kulüp Trabzonspor’du. Hatta Trabzonspor ile irtibata geçtiğimde Beşiktaş bana buradan yapılan teklifini iki katını yapmıştı ama ben kararımı vermiştim. Bu şekilde çalışan tek deli, çılgın insan benimdir. Benim çalışma tarzım bu. Bu sefer tekrar geldim. Bu gelişimde de İbrahim başkan ve idarecilerle görüştüm. Tabi ki başarılı sonuçlar almamız gereken bir takım oluşturma konusunda hemfikiriz. Geçen seneden daha iyi sonuçlar alacak bir takım olacağız. Ve belki Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edeceğiz. Ama benim bunların üzerindeki hedefim daha yüksek. Oluşturacağımız takım İstanbul’daki 3 takımla rekabet edecek bir takım olacak. Başarıp başaramayacağımızı zaman gösterecek.”

TÜRKİYE’NİN DÜNYA KUPASI’NDA OLMAMASI NORMAL DEĞİL

    Halilhodzic, başka bir soru üzerine ise Türkiye’nin Dünya Kupası’nda olmamasının normal bir şey olmadığını ve bunu herkesin sorgulaması gerektiğini söyledi. Türkiye’de bazı kulüp yöneticilerinin hemen sonuca gitmek istediğine işaret eden deneyimli teknik adam, bazı yöneticilerin kariyerinin sonuna gelmiş futbolculara inanılmaz paralar verdiğine dikkat çekti. Halilhodzic, ancak yapılan bunca harcamalara rağmen Türk futbolunu Avrupa’da yeterli başarıyı yakalamadığına dikkat çekti.

MALOUDA VE COLMAN’A AF YOLU

Takıma takviye için arayışlarının devam ettiğini ifade eden Halilhodzic, “Yeni oyuncu arayışı içerisindeyiz. Yeni ve iyi 3-4 oyuncu almamız lazım, tabi ki buraya gelebilecek. Sıkı ve iyi bir çalışmayla iyi bir takım kurabileceğimize inanıyorum.” dedi.

Halilhodzic, Colman ve Malouda ile ilgili bir soru üzerine ise gelecek sezon takımda düşünülmedikleri açıklanan futbolculara af yolunu açtı. Başarılı hoca, şunları söyledi: “Colman ve Malouda bizlerle çalışmaya başlayacak. Geçen sene iyi bir sezon geçirmediklerini biliyorum. Ama hazırlık döneminden sonra onlarla ilgili kararımı almak istiyorum. Öncelikle onlarla konuşmak istiyorum. İyi oyuncular olduklarını biliyorum. Bazı oyuncuların çok iyi oynamadıklarını biliyorum, belki bazıları da çok iyi tutum ve tavır sergilememiş olabilirler. Bu sabahki toplantıda futbolculara buraya sadece kazanmaya değil, iyi ilişkiler kurmaya, iyi çalışmaya ve örnek bir insan olmaya geldiklerini söyledim. Bunları kabul etmeyenler gidebilir.”

CİHAN

Yorumlar