Trabzonspor'da gözler Gaziantep maçına çevrildi

Ziraat Türkiye Kupası’nda PTT 1. Lig takımlarından Balıkesirspor’a elenen Trabzonspor, o maçı unutup ligdeki Gaziantep maçına konsantre olmaya çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol
Trabzonspor'da gözler Gaziantep maçına çevrildi

Ziraat Türkiye Kupası’nda PTT 1. Lig takımlarından Balıkesirspor’a elenen Trabzonspor, o maçı unutup ligdeki Gaziantep maçına konsantre olmaya çalışıyor. Ligdeki son 2 maçını da kazanarak çıkışa geçen bordo-mavililer, Gaziantep deplasmanında alınacak galibiyetle hem ligdeki galibiyet serisini sürdürmek hem de kupada üzdüğü taraftarının gönlünü almak istiyor.

Kulüp Genel Sekreteri Köksal Güney, Gaziantepspor deplasmanında 3 puanla dönenerek kendilerini affettirmek istediklerini söyledi. Güney, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, takımının Avrupa'da aldığı başarılı sonuçların herkesi mutlu ettiğini belirtti. Ziraat Türkiye Kupası'ndan elenmelerinin ise beklenmedik bir sonu olduğunu ifade eden Güney, şöyle konuştu:

"Bu bir kazadır ve tüm takımların başına gelebiliyor. Dünyada da örnekleri var. Ama Trabzonspor'un kupadan elenme lüksü olmaması lazım. ‘Hem Avrupa'da, hem ligde oynuyoruz, kadromuz bunu kaldıramaz, bu yüzden buradan elenelim’ düşüncesi hâsıl olabilir ama bence bizim gibi bir dünya kulübünün her kulvarda hedefi olması lazım."

Taraftarların bu tür yenilgileri kabullenmesinin zorluğuna işaret eden Genel Sekreter Güney, başarı ödüllendiriliyorsa taraftarın başarısızlık anında da tepki göstermesinin normal olduğunu dile getirdi.

Ligde bu hafta deplasmanda oynayacakları Gaziantepspor maçının önemine de vurgu yapan Güney, o nedenle eskiyi unutup önlerine bakmaları gerektiğinin altını çizdi. Gaziantepspor maçının bu anlamda çıkışları olacağını anlatan Güney, şöyle devam etti:

"Bu maçı alıp taraftarımıza kendimizi affettirip bu şoku üzerimizden atmamız lazım. Ardından ise Lazio maçımız var. Turu garantiledik ama o maçtan puan ya da puanlar alıp lider olarak bitirmek istiyoruz. Ben futbolcularımızın bunu başaracak gücü olduğuna inanıyorum."

TRANSFER ÇALIŞMALARI

Devre arası için transfer çalışmalarının sürdüğünü de söyleyen Güney, "Teknik heyetimiz bize gidecek ve kalacaklarla ilgili rapor verecek. Bizimle olmak istemeyen futbolcular üzerinde ısrarcı olmanın bir yararı yok. Volkan Şen ve Batuhan Karadeniz'le yollarımızı ayırmamız yüksek ihtimal. Takviye konusunda ise gruplardan çıkmayı garantilediğimiz için bu manada takıma katkı yapmak istiyoruz. Bu katkı da tamamen teknik heyetimizin vereceği rapor doğrultusunda olacak. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Eksik görülen mevkilere katılımlar olacak." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar