Trabzonspor'da bütün planlar galibiyet üzerine yapıldı

Spor Toto Süper Lig’de sıkıntılı bir sezon geçiren Trabzonspor, 24. haftanın son maçında yarın sahasında ezeli rakibi Fenerbahçe’yi ağırlayacak.

Google Haberlere Abone ol
Trabzonspor'da bütün planlar galibiyet üzerine yapıldı

Spor Toto Süper Lig’de sıkıntılı bir sezon geçiren Trabzonspor, 24. haftanın son maçında yarın sahasında ezeli rakibi Fenerbahçe’yi ağırlayacak. İki camia arasında, 2010-11 sezonundaki şampiyonluk yarışı ve şike süreciyle başlayan gerilimin gölgesinde geçecek müsabakaya bordo-mavililer çok büyük önem veriyor. Yaşadığı puan kayıpları nedeniyle şampiyonluk yarışına havlu atan Karadeniz ekibi, Fenerbahçe maçını kazanarak hem çıkışa geçmek, hem de şampiyonluk mücadelesi veren rakibine çelme takmak istiyor.

Ligin ikinci yarısında oynadığı 6 maçta sadece bir galibiyet elde eden Trabzonspor, Fenerbahçe maçında tüm planlarını galibiyet üzerine yaptı. Karşılaşmanın hem ligdeki hedefler hem de camia açısından taşıdığı önemin farkında olan bordo-mavili takımın teknik sorumlusu Hami Mandıralı, talebelerinden sahada bu bilinçle ekstra mücadele etmelerini istedi. Bu sezon taraftarlarını yeterince üzdüklerini uyarısında bulunan genç hoca, Fenerbahçe maçında alınacak 3 puanla taraftarın gönlünün de alınacağına işaret etti.

Zorlu müsabaka öncesi Trabzonspor’da sakatlıkları bulunan Bamba ve Kadir ile hafta içerisinde kalp rahatsızlığı geçiren golcü futbolcu Emre Güral dışında eksik bulunmuyor. Milli maç için gittiği ülkesinden geç dönen Fildişi Sahilli tecrübeli futbolcu Zokora’ya da teknik sorumlu Hami Mandıralı’nın ilk 11’de forma vermesi zor görünüyor.

CAMİA KENETLENDİ

Fenerbahçe maçına ayrı bir önem veren Trabzonsporlu taraftarların da maça ilgisi oldukça fazla. Müsabaka için satışa sunulan biletlerin neredeyse tamamı satılmış durumda. Tribünlerde bu maça özel hazırlıklar da yapan bordo-mavili taraftarlar, yapacakları tezahüratlarla rakiplerine sahaya dar etmeyi planlıyor.

Trabzonsporlu yöneticiler de taraftarlardan maç boyunca sadece takımlarını desteklemelerini istedi. Oluşabilecek bir gergin ortamın rakibin işine yarayabileceği uyarısında bulunan yöneticiler, taraftarlardan hiçbir olumsuzluğu meydan vermeden, 90 dakika takımlarını desteklemelerini tavsiyesinde bulundu.

Kulüp Basın Sözcüsü Prof. Dr. Yakup Aslan, "Rakip futbolcular daha önce olduğu gibi ortamı gererek oyunu durdurup bundan rant elde etmek isteyebilirler. Geçen yıl bunu iyi yaptılar. Taraftarımız şunu unutmasın; maçın durduğu her an rakibimizin lehinedir. O yüzden ne içerde ne dışarıda en ufak taşkınlık istemiyoruz. Taraftarımız müsabaka boyunca takımı desteklesin, oyuncularımızın da sahada gerekli mücadeleyi yapacaktır." dedi.

Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanacak Trabzonspor – Fenerbahçe maçı saat 20.00’de başlayacak. Müsabakayı Bülent Yıldırım yönetecek. Yıldırım'ın yardımcılıklarını Baki Tuncay Akkın ve Asım Yusuf Öz yapacak. İlave yardımcı hakemlik görevini Mustafa İlker Coşkun ve Ali Palabıyık'ın yapacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Adil Sinem.

Trabzonspor’un maça şu 11’le çıkması bekleniyor: Onur, Bosingwa, Mustafa Yumlu, Aykut, Mustafa Akbaş, Olcan, Bourceanu, Colman, Malouda, Özer ve Henrique.
CİHAN

Yorumlar