Trabzonspor, şike davasında kesinleşen cezaların uygulanmasını istedi

Trabzonspor Kulübü, şike davasında Yargıtay tarafından onanan ve kesinleşen kararların uygulanması talebiyle mahkemeye başvurdu. Bordo-maili kulüpten konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Tüm kamuoyunun bildiği üzere şike davasında İstanbul...

Google Haberlere Abone ol
Trabzonspor, şike davasında kesinleşen cezaların uygulanmasını istedi

Trabzonspor Kulübü, şike davasında Yargıtay tarafından onanan ve kesinleşen kararların uygulanması talebiyle mahkemeye başvurdu.

Bordo-maili kulüpten konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Tüm kamuoyunun bildiği üzere şike davasında İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen karar, Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından 17 Ocak 2014 tarihinde, bazı sanıklar yönünden onanmış ve karar kesinleşmiştir. Karar kesinleşmesine rağmen henüz infaz işlemlerine başlanmamıştır. Haklarındaki hüküm kesinleşen bazı sanıklar, hukuka uygun olmayan sebepler ileri sürerek yeniden yargılama isteğinde bulunmuşlardır. Mezkûr sebeplerin büyük bir çoğunluğu zaten daha önce İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay 5. Ceza Dairesi ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından reddedilmiştir. Bu nedenlerle hazırlanan dilekçe İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesine sunulmuştur.” denildi.

Trabzonspor Hukuk Kurulu tarafından İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesine sunulan dilekçede, sanıkların yeniden yargılanma ve infazın ertelenmesine yönelik taleplerinin adaletin tecellisine engel olmaya yönelik olduğu savunuldu. Aziz Yıldırım’a kumpas kurulduğu iddialarının hukuki dayanaktan yoksun olduğu bilgilerine yer verilen dilekçede, duruşma tutanaklarının sahte olduğu iddiasının da doğru olmadığı ileri sürüldü. İletişimin tespiti tutanaklarının şüpheli olduğu iddiasının da tuzaksız olduğu kaydedildi. 6256 sayılı yasa ile yapılan değişikliklerin geçmişe etkili olmadığı ifade edilen dilekçede, hükümlerin infazının geciktiği vurgulandı.

Trabzonspor hukukçuları, söz konusu dosyada yeniden yargılama kararı verilmesinin, Ceza Hukuku ve Ceza usul Hukuku’nun temel kaidelerinin alt üst edilmesi, şimdiye kadar kesinleşmiş tüm örgütlü suç dosyalarının, dinleme kararı verilmiş dosyaların tamamının yeniden yargılanması verilmesi anlamına geleceği iddiasını kaleme aldı.

Yeniden yargılama kararı verilmesi halinde adaletin içinden çıkılmaz bir kaosa sürükleneceği, tüm Yargıtay içtihatları ve hukukun genel kurallarının çiğneneceği savunuldu. Sanıklar hakkında verilen cezaların da hatırlatıldığı 13.Ağır Ceza Mahkemesine sunulan dilekçeyle, kesinleşen hükmün infazı için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye Futbol Federasyonu, Emniyet Genel Müdürlüğü, Spor Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği ve ilgili spor kulüplerine gönderilmesine karar verilmesi talep edildi.

CİHAN

Yorumlar