Trabzonspor Kulübü, şike süreciyle ilgili hak arayışını sürdürüyor

Trabzonspor yönetimi, devam eden şike sürecinde kulübün hukuka aykırı şekilde haklarından mahrum bırakıldığı, maddi ve manevi zarara uğradığını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Trabzonspor Kulübü, şike süreciyle ilgili hak arayışını sürdürüyor

Trabzonspor yönetimi, devam eden şike sürecinde kulübün hukuka aykırı şekilde haklarından mahrum bırakıldığı, maddi ve manevi zarara uğradığını bildirdi. Bu nedenle de UEFA, FIFA, CAS ve İsviçre Federal Mahkemeleri önünde haklarını korumak ve icra etmek amacıyla, Avrupa’daki iki hukuk bürosunun desteğiyle çalışmalara devam edildiği kaydedildi.

    Bordo-mavili kulübün sitesinden yapılan açıklamada, “Türkiye Futbol Federasyonu; 2010-2011 sezonunda yapılan şike ile ilgili olarak, gerekli kovuşturmayı yapmamıştır. Bu hafta içinde Federasyon başkanının medyada yaptığı açıklamalarla tekrar teyit edildiği üzere; şike konusundaki UEFA ve CAS kararları Türkiye Futbol Federasyonu tarafından dikkate alınmamaktadır. Dolayısı ile Türkiye Futbol Federasyonu; UEFA ve FIFA Tüzüklerinden doğan üyelik yükümlülüklerini ihlal etmektedir.” denildi.

    Açıklamada, Trabzonspor kulübünün; UEFA, FIFA, CAS ve İsviçre Federal Mahkemeleri önünde haklarını korumak ve icra etmek amacıyla, Avrupa’daki iki hukuk bürosunun desteğiyle çalışmalarına devam ettiği belirtildi.




CİHAN

Yorumlar