Trabzonspor, Juventus karşısında tur arıyor

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında yarın sahasında İtalya’nın güçlü takımlarından Juventus’u ağırlayacak.

Google Haberlere Abone ol
Trabzonspor, Juventus karşısında tur arıyor

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında yarın sahasında İtalya’nın güçlü takımlarından Juventus’u ağırlayacak. İlk maçta rakibine 2-0 yenilmesine rağmen umudunu koruyan bordo-mavililer, taraftarı önünde turu geçecek skor için mücadele edecek.

İlk maçtaki dezavantajlı skora rağmen turun geçilebileceği inancını taşıyan Trabzonspor’da teknik heyet ve futbolcular, zorlu karşılaşma öncesi kenetlendi. Son maçlardaki mücadeleci oyununu Juventus karşısında da sürdürmeyi planlayan bordo-mavililer, taraftarının da desteği ile güçlü rakibini yenip tarihi bir başarıya daha imza atmayı hedefliyor. Zorlu müsabaka öncesi Karadeniz kaplanlarında sakat Bamba dışında eksik bulunmuyor. Sakatlığı nedeniyle bir süredir takımdan ayrı kalan Florent Malouda’nn ise teknik heyetin görev vermesi halinde forma giymesi bekleniyor.

Trabzonspor Teknik Sorumlusu Hami Mandıralı, müsabakanın ilk dakikasından itibaren tam saha pres ile rakibine oyun kurma fırsatı vermemeyi planlıyor. Özelikle orta sahaya kalabalık tutması beklenen genç teknik adamın, bu şekilde de Juvestus'un etkili hücum oyuncularını durdurmayı hedefliyor. Takımını maça hızlı başlatmayı planlayan Mandıralı, ilk dakikalarda atılacak golle de maça avantajlı başlamak istiyor. Sakatlığı geçen Malouda’nın tam olarak hazır olması halinde Özer’in yerine ilk 11’de sahaya çıkması bekleniyor. Genç forvet Emre’nin yerine de Henrique formaya daha yakın görünüyor.

İlk maçtaki 2-0’lık yenilgiden dolayı tur şanslarını zora soktuklarına değinen teknik sorumlu Hami Mandıralı, ancak zoru başarmanın da daha güzel olacağını belirtti. Rakiplerinin önemli bir takım olduğuna dikkat çeken Mandıralı, Juventus’un hafife alınacak bir takım olmadığını vurguladı.

UEFA Avrupa Ligi grup maçlarında sahalarındaki Lazio maçında 35 dakikada 3-0’lık bir skor yakaladıklarını hatırlatan genç tektiysen, "Maç 3-3 bitti ama siz ona bakmayın. Futbolda her şey olabilir. Neden Juventus’u da yenip turu geçmeyelim. Böyle bir şey olursa Trabzonspor tarih yazar ama aksi olursa da kimsenin çok üzüleceğini düşünmüyorum. Çünkü karşınızda Juventus var, bunu göz ardı etmemek lazım." dedi.

Bordo-mavili taraftarların desteğine çok ihtiyaç duyacaklarının altını çizen Mandıralı, "Futbolcularımızın son maçlardaki performansından dolayı taraftarımızın sahiplenme duygusu biraz daha ön plana çıktı. Umuyorum takımlarını yalnız bırakmayacaklar. Çünkü bu tür maçlarda 12. adam çok önemlidir. Onların desteğine ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

AVRUPA’DA 111. MAÇ

Trabzonspor, İtalyan devi Juventus ile Avrupa'daki 111. maçını oynayacak. Bordo-mavililer, Avrupa kupalarında bugüne kadar yaptığı 110 maçta 42 galibiyet, 39 mağlubiyet ve 29 beraberlik aldı. Avrupa arenasında rakip fileleri 148 kez havalandıran Trabzonspor, kalesinde 150 gol gördü.

Tarihi, Avrupa sınavlarında güçlü takımlara karşı aldığı başarı sonuçlarla dolu olan Trabzonspor, 1976-1977 sezonunda İngiltere'nin Liverpool, 1983-1984 sezonunda İtalya'nın Inter, 1990-1991 sezonunda İspanya'nın Barcelona ve 1994-1995 sezonunda ise İngiltere'nin Aston Villa takımını Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 1-0'lık sonuçlarla yenmeyi başarmıştı.

Bordo-mavililer, Inter'i ayrıca 14 Eylül 2011'de oynanan Şampiyonlar Ligi grup maçında da 1-0 mağlup etmişti. Avrupa Kupalarında en farklı galibiyetini Arnavutluk'un Vllaznia takımı karşısında elde eden Trabzonspor, 2007-2008 sezonunda UEFA Intertoto Kupası'nda Arnavutluk temsilcisini sahasında 6-0'lık sonuçla mağlup ederek, 110 maçtaki en farklı galibiyetine imza atmıştı.

TRABZONSPOR'UN MUHTEMEL 11'İ

Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda saat 22.05'te başlayacak Trabzonspor Juventus maçını Çek Cumhuriyeti Futbol Federasyonu'ndan Pavel Kralovec yönetecek. Kralovec'in yardımcılıklarını Slovakya Futbol Federasyonu'ndan Roman Slysko ile Çek Cumhuriyeti Futbol Federasyonu'ndan Martin Wilczek yaparken, maçın dördüncü hakemi Ondrej Pelikan olacak. Karşılaşmada ilave yardımcı hakem olarak ise Radek Prihoda ile Michal Patak görev yapacak.

Trabzonspor'un maça şu 11’le çıkması bekleniyor: Onur, Bosingwa, Mustafa, Aykut, Kadir, Olcan, Zokora, Colman, Malouda (Özer Hurmacı), Adrian ve Henrique.
CİHAN

Yorumlar