Trabzonspor: Hiçbir çaba bizi şike mücadelesinden vazgeçiremeyecek

Trabzonspor yönetimi, Fenerbahçe Kulübü'nün kendilerini UEFA’ya şikâyet etmesinin kendilerinin lehine oluşan algının değişmesine yönelik bir çaba olduğunu savundu. Bordo-mavililer, “Unutulmasın ki, hiçbir çaba şike mücadelesinden bizi...

Google Haberlere Abone ol
Trabzonspor: Hiçbir çaba bizi şike mücadelesinden vazgeçiremeyecek

Trabzonspor yönetimi, Fenerbahçe Kulübü'nün kendilerini UEFA’ya şikâyet etmesinin kendilerinin lehine oluşan algının değişmesine yönelik bir çaba olduğunu savundu. Bordo-mavililer, “Unutulmasın ki, hiçbir çaba şike mücadelesinden bizi vazgeçiremeyecektir.” dedi.

    Bordo-mavili yönetim, Fenerbahçe kulübünün başvurusu üzerine Trabzonspor hakkında başlatılan soruşturmayla ilgili kulüp sitesinden açıklama yaptı. UEFA’nın, Disiplin Talimatının 48. maddesi G bendi gereği, şikâyetin hükümlüden gelip gelmediğine, ciddi olup olmadığına bakmaksızın inceleme başlatmak zorunda olduğu belirtilen açıklamada, “17 Temmuz tarihi yaklaştıkça, hükümlünün bu normal prosedür üzerinden yaptığı şikâyet, hali hazırda kulübümüz lehine oluşan algının değişmesine yönelik bir çalışmadır. 2011-2012 futbol sezonunda kulübümüz Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Portekiz’in Benfica kulübüne elenmiştir. Kulübümüz Avrupa macerasına UEFA Avrupa Ligi Play-Off müsabakaları ile devam etmiştir. Atletico Bilbao ile eşleşen kulübümüz, eşleşmenin ikinci maçına çıkmadan hemen önce, aşağıdaki UEFA’nın kararı ile Fenerbahçe Kulübü'nün yerine Şampiyonlar Ligi grup müsabakalarına direkt katılmıştır. Takip eden 2012-2013 ve 2013-2014 sezonlarında da kulübümüz UEFA tarafından tüm Avrupa kupaları müsabakalarına davet almış ve katılmıştır.” denildi.

    Trabzonspor’un şike davası sürecinde, gerek Türk Ceza Yargısı, gerekse sportif yargılamadan tertemiz çıktığına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Algı değiştirme cambazlarının bu çabasından da yara almadan çıkacaktır. Unutulmasın ki, hiçbir çaba şike mücadelesinden bizi vazgeçiremeyecektir.”

CİHAN

Yorumlar