Trabzonspor, Gençlerbirliği maçında telafi peşinde

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Köksal Güney, Gençlerbirliği maçını kazanarak son haftalarda kaybettikleri puanları telafi etmek istediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Trabzonspor, Gençlerbirliği maçında telafi peşinde

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Köksal Güney, Gençlerbirliği maçını kazanarak son haftalarda kaybettikleri puanları telafi etmek istediklerini söyledi. Güney, yarıda kalan Fenerbahçe maçının da tekrarlanmasından yana beklentileri olduğunu belirtti.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Güney, son haftalarda beklenmedik puan kayıpları yaşadıklarını dile getirdi. Şuandaki hedeflerinin Avrupa kupalarına gitmek olduğunu ifade eden Güney, “Kasımpaşa ve Elazığspor maçlarında berabere kaldık. Aslında bu maçlar bizi daha da rahatlatacakken hedefimizi biraz daha zora soktu. Şimdi önümüzde Gençlerbirliği maçı var. Futbolcularımız istekli ve arzulu. Onlar da bu sene Avrupa hedefine ulaşmayı çok istiyorlar. İnanıyorum ki, Gençlerbirliği maçıyla birlikte kaybettiğimiz puanları telafi edeceğiz ve Avrupa yolunda önemli bir galibiyet alacağız. Ondan sonra da lig sonuna kadar kalan maçlarımızı en az puan kaybıyla tamamlayarak, yerimizi sağlamlaştırıp en azından taraftarlarımızı Avrupa hedefiyle sevindirmek istiyoruz.” dedi.

“FENERBAHÇE MAÇININ TEKRARI YÖNÜNDE BEKLENTİMİZ VAR”
Fenerbahçe maçında çıkan olayların ardından Tahkim Kurulu’nca verilen 6 maçlık cezayı da abartılı bulan Güney, şöyle konuştu: “Biz o zaman da söyledik. Fenerbahçe maçında seyircimiz sahaya inmedi. Ne bir polis arabası yaktık, ne de sokaklarda büyük taşkınlıklar yaptık. Tabi ki istenmeyen olaylar oldu. Bu bir mazeret değil. Sahaya yabancı madde atılması centilmenliğe aykırı bir şey, tasvip edilemez. Daha önceki maçlarda yaşanan olaylarla ilgili emsalleri göstererek, bize verilen cezanın ağır olduğunu vurguladık.”
Tahkim’in cezada indirime gitmesini beklediklerini söyleyen Güney, bunun emsallerinin de olduğuna değindi.

Fenerbahçe maçının yeniden oynanmasını beklediklerini dile getiren Güney, “Maçın tekrarı yönünde beklentimiz var. Hep söylüyoruz, kimse sahaya inip futbolculara karşı bir eylemde bulunmadı. Yabancı madde atılması bütün maçlarda oluyor. Öyle olsa yabancı madde atılan bütün maçların tatil edilmesi lazım. Ama dediğimiz gibi taraftarlarımızın yaptığını Trabzonspor’a hiçbir zaman yakıştıramıyoruz. Daha duyarlı olmalarını onlardan takıma destek vermelerini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar