Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu, Faruk Özak'a yüklendi

Trabzonspor Kulübü 32. Divan Genel Kurulu toplantısı, Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde yapıldı. Genel Kurula, Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak'ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri...

Google Haberlere Abone ol
Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu, Faruk Özak'a yüklendi

Trabzonspor Kulübü 32. Divan Genel Kurulu toplantısı, Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde yapıldı. Genel Kurula, Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak'ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri ve delegeler katıldı.

Osman Çavuşoğlu başkanlığında oluşturulan Divan Genel Kurulu daha sonra Soma'daki maden kazasında vefat eden işçiler ve kulübün hayatını kaybeden kurucuları için yapılan saygı duruşu ile başladı. İstiklal Marşı okunmasının ardından Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak, açılış konuşmasını yaptı.

KULÜBÜN BORCU 180 MİLYON LİRA

Kulübün mali yapısıyla ilgili kurul üyelerine Denetleme Kurulu adına bilgi veren İsmet Keskin, 30 Nisan 2014 tarihi itibariyle kulübün toplam borcunun 180 milyon 837 bin 129 Lira olduğunu açıkladı. Keskin, bu borcun 163 milyon 645 bin 217 lirasının kısa, 17 milyon 191 bin 912 lirasının ise uzun vadeli olduğunu ifade etti.

DİVAN ÜYELERİ KONUŞTU

Genel Kurul'da daha sonra bazı kurul üyeleri eleştiri ve önerilerini dile getirdi. Başkan Hacıosmanoğlu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile parti otobüsü üzerinde poz vermesini eleştiren Yusuf Ziya Yılmaz, "Trabzonspor'a bu kadar yakın olan Başbakanla kamuoyunun bir türlü kabul edemediği bir ilişki içerisine girmiştir. Madem ki böyle bir ilişki var, sayın Başbakan bu adaletsizlik hakkında ne düşünüyor, hiç sordunuz mu? Trabzonsopr'un kapası alındı ve başkasına verildi. Bu adaletsizlikle ilgili sayın Başbakan ne düşünüyor, hiç sordunuz mu arabanın üstünde." diye konuştu.

Serdar Bali de eski Başkan Sadri Şener hakkında yapılan suç duyurusunun Fenerbahçelilerin eline koz verdiğini savundu ve böyle bir şeye fırsat verilmemesi gerektiğini savundu.

Avukat Ali Sürmen ise Şener hakkındaki suç duyurusu eleştirilerine karşı çıktı. ‘İmamın hiç kabahati yok mu?' diye soran Sürmen, "Bunu irdelemeyecek miyiz? 2 yıl önce bu kürsüde ‘avukat paralarına dikkat edin' diye uyarıda bulunmuştum. Elbette ki bizim başkanlarımızın, yöneticilerimiz onurları, şerefleri bizim onurumuz ve şerefimizdir. Ama Trabzonspor'un kör kuruşunun da bu takımın geleceği için onur ve şeref olduğunun bilinmesi gerekir." dedi.

2010-2011 sezonu şampiyonluk kupasıyla ilgili Türkiye'deki yargı organları, UEFA ve CAS'ın verdiği kararlara dikkat çeken Sürmen, "Hala daha biz bu kupanın TFF'de olduğunu, karar alması gereken TFF'nin de yukarıda bir yerlere baktığını görmüyor muyuz? Kupa açık ve net söylüyorum Başbakanının iki dudağının arasındadır." ifadelerini kullandı.

Divan Genel Kurul Üyelerinin açıklamalarına cevap vermek için kürsüye çıkan Trabzonspor Kulübü Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih'in, konuşma yaptığı sırada, eski Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, itirazda bulundu. Hacısalihoğlu'nun dışarıdan verilen paraların ‘bağış mı, borç mu' olduğunu sorması üzerine, ayağa kalkan Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Hacısalihoğlu ile kısa süreli sözlü tartışma yaşadı.

BAŞKAN HACIOSMANOĞLU, ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

Daha sonra söz alan Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Bir yıldır başkanlık yaptığını söyleyen Hacıosmanoğlu, "Enkaz edebiyatı yapmadım. Eleştirirken gerçekleri bilmek gerekir. Seçim öncesinde Hayrettin Hacısalihoğlu, ‘Kim bu kulübü önümüzdeki sene iflas ettirmez ve orta sıralara oynatırsa şampiyon olmuş gibi sayarım' dedi." diyerek, şunları söyledi:

"Bugün ne oldu da farklı düşünüyor. Bir sebepten dolayı 1461 Trabzon'u kendisine veremedik o yüzden sanırım. Çok çirkin, ahlaksız buluyorum. Kim yapıyorsa da ahlaksızın dik alasıdır. ‘Bağışları üzerine alacak mı yazdırdınız' diye soruyorlar. Kim Trabzonspor'da hakkı olmayan parayı üzerine alacak olarak yazdırırsa şerefsizin dik alasıdır. Bunu iddia eden de onun daniskasıdır. Eleştirileri dikkate alacağız ona göre hareket edeceğiz. Ama haksız olanlara cevap vereceğiz."

Eski Başkan Sadri Şener hakkında açılan davayla ilgili de konuşan İbrahim Hacıosmanoğlu, şunları söyledi:

"Kulüpte maddi ve manevi sıkıntılar yaşandığı konuşuluyordu seçim öncesinde. Biz de geldiğimiz de ‘hesap soracağız' dedik. Bu benim şahsi meselem değildir. Bu İbrahim Hacıosmanoğlu, Sadri Şener meselesi değildir. Geldik ve bağımsız denetçilere incelettik kulübü. Ardından bulunan olumsuzlukları da devletin yetkili makamlarının önüne koyduk. Bizimle alakalı bir şey değildir bu.

Bundan camia zarar görmez. Tam aksine hesap sorulabilir bir Trabzonspor'u Türkiye'ye örnek gösterirsek, bizdekilerin 10 katı kirli olan kulüplere de inşallah böyle yönetimler gelir ve onlar da hesabını sorar. Biz kendimizi temizleyebilirsek Türkiye'ye örnek oluruz. Biz kimseyi peşinen suçlu ilan etmiyoruz. Ancak bulunan serbest denetim raporlarını da adli makamlara iletmek durumundayız."

"FARUK ÖZAK'A SAYGI DUYMUYORUM"

Yargıtay'ın yeniden seçim kararı vermesi halinde gerekeni yapacaklarını ifade eden Başkan Hacıosmanoğlu, görev sürelerinin 2,5 yıl olmasına kendilerinin karar vermediğine dikkat çekti. ‘Ben varken Trabzonspor var, ben yokken yok' anlayışının hiçbir zaman fayda getirmediğinin altını çizen Hacıosmanoğlu, bordo-mavili kulübün eski başkanlarından AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak hakkında ser eleştirilerde bulundu. Hacıosmanoğlu, şöyle konuştu:

"Evet büyüklerimize değer vereceğiz, saygı duyacağız. Bizim emeğimizi çalanların başkanlarının kararları Yargıtay'da 3-5 senedir duruyor. Ama onlar gidip bu karar biran önce çıksın diye oraları deşelemiyor. Ama bizim futbolcu, kaptanı, başkanı o sıfatlarla milletvekili ve bakanı olan ve ‘ben Trabzonspor'un her şeyiyim' diyen sayın Özak şuanda fellik fellik Yargıtay'dan bu karar nasıl çıksın diye insanların peşinde koşuyor. Faruk Özak da bu. Ben de saygı duymuyorum, kusura bakmayın.

Sokaktaki en mazlum insana saygı duyarım ama böyle bir çalışma içerisinde ola insana saygı duymuyorum. Elbette bu kulüpte olumsuzluklar çıktıkça bunların sorumlusu da Faruk Özak'dır, başkası değildir. Ben Trabzonspor'da iki sefer aday oldum, ikisinde de iktidar karşımdaydı. İlkinde Faruk bey bakandı, ben yönetim yapamadım. Değerli arkadaşlarım var ama kulübe katkı yapacak bazı arkadaşların son günde istifa etti. Son seçimde de böyleydi."

"BU TFF ÖNÜMÜZDEKİ SENE OLMAYACAK"

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) mevcut yönetim kurulunun gelecek sezon devam etmeyeceği iddiasında bulunan Başkan Hacıosmanoğlu, herkesle kavfalı oldukları iddialarının da doğru olmadığını anlattı. Kavgalarının ‘emeklerini çalanlarla olduğunu' ifade eden Hacıosmanoğlu, Anadolu takımları ile iyi dostluklar kurduklarını kaydetti.

6222 sayısı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin önlemesine dair yasanın değiştirilmesinde Trabzonspor'un imzasının bulunduğunu da hatırlatan Hacıosmanoğlu, delegelere, “O zaman bunları ne kadar eleştirdiniz, bunları ne kadar konuştunuz?” diye sordu. Hacıosmanoğlu, değiştirilen yasadan yararlananların sadece Trabzonspor'un kupasını değil, şampiyonluktan gelecek parasını da çaldıklarını iddia etti.

"UEFA, TFF'DEN SAVUNMA İSTEYECEK"

Şike sürecinde haklarını elde etmek için geçmiş yönetim zamanında atılmayan adımları attıklarını belirten Hacıosmanoğlu, UEFA'dan önceki gün gelen yazının muhatabının da TFF olduğunu bildirdi. Son şikâyetlerinin Fenerbahçe kulübüyle ilgili olmadığını vurgulayan Hacıosmanoğlu, "UEFA, TFF'nin hangi gerekçelerle müdahale etmesi gerektiğini iki rapor halinde kendilerini sundu. Dün gelen yazı Fenerbahçe kulübüne gelmedi. Bizim şikayetimiz Fenerbahçe kulübünü değil, UEFA'nın kararlarını uygulamayan TFF'ydi. Ve UEFA, TFF'den savunma istemek üzere Disiplin Kurulu'na sevk etti." dedi.

Bu konuda sonuç alıncaya kadar mücadelelerine devam edeceklerinin altını çizen Hacıosmanoğlu, mutlu sona ulaşacaklarına inancının da tam olduğunu söyledi.

"TAKIMIMIZIN OLACAK OLAN HOCASIYLA BİRLİKTE ÇALIŞMALARIMIZA BAŞLADIK"

Bu sezon için kendilerini başarılı bulmadıklarını belirten Başkan Hacıosmanoğlu, gelecek sezon şampiyonluğa oynayacak bir ekip kuracaklarını kaydetti. Bunun için çalışmalara başladıklarını ifade eden Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti:

"Sonuç alamadığımız sürece eleştirilirsiniz. Kupa arkadaşımızın evinde değil. İki yıl alınması yönünde müracaat dahi edilmeyen kupanın sahibini bulmasın için çalışıyoruz. Eninde sonunda hak yerini bulacaktır. Ben eminim, siz de emin olun. Dördüncülüğe oynayacak bir Trabzonspor'un başkanı olmayı ben kabul etmem. Yeni sezon için girişimlerimiz devam ediyor. Takımımızın olacak olan hocasıyla birlikte çalışmalarımıza başladık. Terini sonuna kadar akıtan, sonuç alacak bir takım ortaya çıkarmaya çalışıyoruz."

"OTYAKMAZ BU SÖZÜNÜN ARKASINDA DURSUN"

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın, geçtiğimiz haftalarda bordo-mavili kulüple ilgili dile getirdiği iddialara da cevap veren Hacıosmanoğlu, "Abdurrahman üzerinden para geldiğini söylüyor. Ben bu konuda çok eleştiri aldım." diyerek, şöyle devam etti:

"Otyakmaz, bir gün bana dedi ki, ‘hırsızlar duruyor, siz konuşuyorsunuz onlar gidiyor herkes bana bakıyor. Ben bu işin içinde yokum. Maç satan ailesini satar. Beni bu işten ayırır mısın?' Ben de bir açıklamamda dedim ki, ‘Sivasspor başkanı delikanlı adamdır' O konuşmanın sonunda bana şunu söyledi; ‘Ben bu işin içinde yokum ama benim futbolcularıma alttan çalıştılar' Şimdi bugün Semavi'nin üzerinden Trabzonspor'un para yolladığını söyleyip, orta yapıp Fenerbahçe'nin kafa atmasına zemin hazırlayan Sivas başkanına buradan söylüyorum; o sözünü delikanlı gibi çıkıp kamuoyuyla paylaşsın."

CİHAN

Yorumlar