Trabzonspor Başkan Yardımcısı Çakıroğlu, görevinden istifa etti

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Sebahattin Çakıroğlu, görevinden istifa etti.

Google Haberlere Abone ol
Trabzonspor Başkan Yardımcısı Çakıroğlu, görevinden istifa etti

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Sebahattin Çakıroğlu, görevinden istifa etti. İstifasını yaptığı yazılı açıklamayla duyuran Çakıroğlu, Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nu sert bir şekilde eleştirdi.

Mayıs ayında yapılan genel kurulda birlik ve beraberlik mesajları ile yola çıktıklarını hatırlatan Çakıroğlu, "Siyaset bulaşmış Trabzonspor'u siyasetten uzak tutmaya, bölünmüşlüğü bitirmeye, adeta yerlerde sürünen onurunu, çalınan haklarını geri almaya, kirlenmiş Türk futbolunu temizlemeye, efsane Karadeniz fırtınasını yeniden estirmeye söz verdik. Değerli Trabzon seçmeni, siyaseti arkasına almış zengin holding patronlarını değil, dik duruşunu her platformda sergileyeceğini söyleyen sayın İbrahim Hacıosmanoğlu ve kendisine inanmış arkadaşlarını tercih ederek gerçek onurlu duruşu gösterdi." dedi.

Başkan Hacıosmanoğlu'nu siyasi tutumu nedeniyle ‘Trabzonspor’u parçalara ayırmakla’ suçlayan Çakıroğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

"Lakin hangi akla hizmet ettiğini anlamadığım sebeplerden dolayı tabiri caizse dere geçerken at değiştiren ve her şeye rağmen siyasi görüşü, hayat felsefesi dahi farklı olan ve bu farklılığa rağmen tek yürek oldukları Trabzonspor'u yaptığı bölücü ve siyasi söylemlerle parçalara ayıran, kapalı kapılar ardından yaptığı görüşmeleri hiçbir şekilde yönetimle paylaşmayan ve kendisinin de başkanı olduğu ve değişik siyasi görüşlere sahip Trabzonspor yönetim kurulunu yaptığı söylemlerle adeta kuklaya çevirmeye çalışan, kendisine ait olmayan hiçbir fikri kabul etmeyen, buna bağlı olarak yönetim kurulu toplantısına dahi ihtiyaç duymayan zihniyete daha fazla yardım ve yataklık etmemek adına üstlenmiş olduğum Trabzonspor başkan yardımcılığı, basın sözcülüğü ve Kulüpler Birliği yönetim kurulu üyeliğinden feragat ediyorum. Hâlâ devam eden Trabzonspor yönetim kurulu üyeliğimden yapılacak ilk seçimli genel kurula kadar istifa etmeyerek, Trabzonspor'u koruma adına mücadeleme devam edeceğim. Hayal kırıklığına uğrattığım tüm Trabzonspor sevdalılarından özür diliyorum."

Trabzonspor yönetiminde daha önce de Başkan Hacıosmanoğlu’nun isteği üzerine ilk önce İrfan Coşkun ve Osman İlyas istifa etmişti. Daha sonra da Başkan Yardımcısı Yaşar Aşçıoğlu ve yönetim kurulu üyesi Çetin Kansız görevlerinden yönetim kurulundan ayrılan isimler olmuştu. Sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden istifa etmek isteyen Asbaşkan Ali Kemal Başaran'ın talebi ise Başkan Hacıosmanoğlu tarafından kabul edilmemiş ve Başaran görevine devam kararı almıştı.
CİHAN

Yorumlar