Trabzonspor Avukatı: Mahkeme henüz yeniden yargılanma kararı vermedi

Trabzonspor Kulübü Hukuk Kurulu üyesi Avukat Hakan Orhan, İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin şike davasında sanıklar hakkındaki kararının 'Yeniden yargılanma' olmadığını iddia etti.Av. Orhan, yaptığı yazılı açıklamada, 13'üncü...

Google Haberlere Abone ol
Trabzonspor Avukatı: Mahkeme henüz yeniden yargılanma kararı vermedi

Trabzonspor Kulübü Hukuk Kurulu üyesi Avukat Hakan Orhan, İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin şike davasında sanıklar hakkındaki kararının 'Yeniden yargılanma' olmadığını iddia etti.

Av. Orhan, yaptığı yazılı açıklamada, 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 17 kişi hakkında verdiği kararın, "İnfazının durdurulması ve yeniden yargılanması" kararı olmadığını, talebin kabule değer olduğu kararı verdiğini ifade etti. Orhan, şu görüşleri dile getirdi:

"Verilen karar, yeniden yargılama kararı değildir. Ceza Hukuku'nda yeniden yargılama 3 aşamalı bir işlemdir. Ceza Muhakemeleri Kanunu’nun 318'inci ve devamındaki maddeleri çok açıktır. 1'nci aşama, yeniden yargılama talebini kabule değer bulmak, 2'nci aşama, yeniden yargılama kararı vermek, 3'üncü aşama ise yeniden yargılama yapmaktır."

Yeniden yargılama müessesinin birinci aşamasını, istemin kabule değer olup olmadığını belirlemek için yapılacak incelemenin oluşturduğunu söyleyen Orhan, "Mahkemenin dünkü kararı, 318'inci madde gereğince talebin kabule değer olduğuna dair bir karardır. Bu karara karşı itiraz yolu açık olup Trabzonspor olarak İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz hakkımızı kullanacağız." diyerek, şu ifadeleri kullandı:

"İtirazımızın, reddedilmesi halinde 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi 2'nci aşamaya geçecek, yeni olay ve delillerin İstanbul 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararına hiçbir etkisi olmadığını saptarsa, yargılamanın yenilenmesi istemini esassız olması nedeniyle reddedecektir. Mahkeme, soruşturma ve araştırmalar ışığında yargılamanın yenilenmesi istemini esaslı ve kabul edilebilir bulursa, yargılamanın yenilenmesine ve duruşma açılmasına karar verecektir. Bu karar da itiraza tabidir. Kısaca İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi henüz yeniden yargılama kararı vermemiştir."

CİHAN

Yorumlar