Trabzonspor, Avrupa hedefine emin adımlarla yürüyor

Süper Lig’in 28. haftasında Gençlerbirliği'ni 3-0'la geçen ve 42 puanla 4. sıraya yükselen Trabzonspor'da yüzler gülüyor.

Google Haberlere Abone ol
Trabzonspor, Avrupa hedefine emin adımlarla yürüyor

Süper Lig’in 28. haftasında Gençlerbirliği'ni 3-0'la geçen ve 42 puanla 4. sıraya yükselen Trabzonspor'da yüzler gülüyor. Avrupa kupalarına katılma hedefi kovalayan bordo-mavililer, ligde üst üste oynayacağı 2 deplasman maçından da istediği sonuçları alarak üst sıralardaki yerini sağlamlaştırmayı istiyor.

Trabzonspor Teknik Sorumlusu Hami Mandıralı, tek hedeflerinin oynadıkları maçları kazanmak ve başarılı olmak olduğunu belirtti. Gençlerbirliği ile çok zorlu bir maç oynadıklarını ve net bir skorla kazandıklarını hatırlatan Mandıralı, "Son 4 maçını kazanan bir rakibi yendik. Dolayısıyla bunun için de mutluyuz." diyerek, şöyle konuştu:

"Sahada futbolun bütün gereklerini yapmaya çalışan bir Trabzonspor vardı. Zaman zaman açıklar verdik ama genel olarak baktığımızda daha üstün olan ve kazanan taraf bizim takımımızdı. Hep güzel oynuyor, pozisyonlara giriyor fakat gol atamıyorduk.

Gençlerbirliği karşısında hem iyi futbol oynadık, hem de gol atıp sonuç aldık. Trabzonspor hep böyle ya da buna yakın oynamalı. Bunun çalışmalarını yapıyoruz, bundan sonra da bu çalışmalar devam edecek. Çünkü işimiz çalışmak, üretmek. Oyuncu arkadaşlarım üretti ve kazandılar. Onları tebrik ediyorum."

Eskişehirspor ve Kayseri Erciyesspor maçları için üst üste 2 zorlu deplasmana gideceklerini hatırlatan genç hoca, o maçları kazandıkları taktirde hedefleri büyük oranda yakalayacaklarına inandığını dile getirdi. Trabzonspor'un tek hedefini; 'oynadığı maçlara kazanmak ve başarılı olmak' olarak tanımlayan Mandıralı, sözlerine şöyle devam etti:

"Şimdi iki tane deplasmana çıkacağız. İkisine de kazanmak için gideceğiz. Ona göre hazırlanacağız. Rakiplerimizi biliyoruz, güçlerini biliyoruz. Kendimizi de iyi tanıyor, biliyoruz. Bizim oyuncularımız sahada kendilerini iyi anlattığı zaman Trabzonspor'un yenemeyeceği takım yoktur. Bunu her zaman göstermiştir Trabzonspor. Dolayısıyla bu 2 maça da öyle bakıyoruz. O maçlar kazandığımız taktirde de biz istediğimize ulaşacağız ve yolumuza devam edeceğiz."

MALOUDA'NIN NE ZAMAN GELECEĞİNİ BİLMİYORUM

Hami Mandıralı, geçtiğimiz hafta Zokora'nın İstanbul'daki düğününe izinsiz gittikleri için Colman ve Henrique'nin kadro dışı bırakıldıkları iddialarının da doğru olmadığını açıkladı.

Disiplinsiz davranışlarda bulunan oyunculara kızgın olduğunun altını çizen Mandıralı, "Bir kere benim o anda kızdığım oyuncular gönlümü kazanacaklar. Bizimle birlikte çalışacaklar ama takım arkadaşlarına ve bana kendilerini affettirmeleri lazım." ifadelerini kullandı.

Mandıralı, performansı nedeniyle uzun süredir kadroya giremeyen ve geçtiğimiz hafta izinli olarak ülkesin Florent Malouda'nın da ne zaman geleceğini bilmediğini söyledi. Genç taktisyen, "Malouda tabi bir kimliktir, büyük oyuncudur. Ama kimlik olmak, büyük oyuncu olmak yetmiyor. Bunu sahada göstermek lazım. Gençlerbirliği maçında bunun canlı bir örneğini sahada gördük. Bosingwa olağanüstü özverili oynadı. Malouda'nın da Bosingwa gibi karakterini ortaya koymasını bekliyoruz." dedi.
CİHAN

Yorumlar