Trabzonspor-Akhisar Belediyespor maçından notlar

- Teknik direktör Ersun Yanal, son 2 hafta yedek soyundurduğu Onazi ve Castillo'yu ilk 11'de oynattı

Google Haberlere Abone ol
Trabzonspor-Akhisar Belediyespor maçından notlar


TRABZON (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Akhisar Belediyespor'u konuk eden Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal, son 2 hafta yedek soyundurduğu Ogenyi Onazi ve Fabian Castillo'ya ilk 11'de görev verdi.

Bordo-mavili takımda ligin ilk 4 haftasında 11'de forma giyen ancak form düşüklüğü nedeniyle Atiker Konyaspor ve Kardemir Karabükspor karşılaşmalarında yedek kulübesinde oturan Nijeryalı futbolcu Onazi ve Kolombiyalı Fabian Castillo, 2 hafta aradan sonra tekrar 11'deki yerlerini aldı.

Teknik direktör Ersun Yanal, savunmanın önünde Okay Yokuşlu yerine Nijeryalı oyuncunun yanında Aytaç Kara'yı tercih etti.

Ersun Yanal, geçen hafta 4-0 mağlup oldukları Kardemir Karabükspor maçının 11'inde 3 değişiklik yaptı. Yanal, Okay Yokuşlu, Mustafa Yumlu ve Muhammet Demir'in yerine sakatlıktan dönen Uğur Demirok, Onazi ve Castillo'ya forma verdi.

Deneyimli teknik adam, savunmada sakatlığı geçen Uğur Demirok'u, Mustafa Yumlu'nun yerine oynattı. Uğur, stoperde Durica ile ligin ilk haftalarında olduğu gibi görev yaptı.


- Muhammet Demir, kadroda yok


Trabzonspor'da ligin ilk 6 haftasında gol yollarında suskun kalan Muhammet Demir, 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı.

Teknik direktör Yanal, forvette Güney Koreli oyuncu Suk'u oynatırken Azerbaycanlı genç golcü Ramil Sheidaev'i ilk kez 18 kişilik maç kadrosuna aldı.


- Taraftar desteği


Geçen sezon Fenerbahçe ile ligin 30. haftasında oynanan karşılaşmada yaşanan olaylar nedeniyle aldığı 4 maç kendi sahasında seyircisiz oynama, 1 maç da tribün cezasını tamamlayan Trabzonspor, tam anlamıyla taraftar desteğine kavuştu.

Atiker Konyaspor maçında son olarak tribün cezasını tamamlayan bordo-mavili takım, Akhisar Belediyespor karşısında 10 bini aşkın taraftar desteğini arkasında buldu.

Trabzonspor taraftarları maç öncesi de takımlarını protokol tribünü önünde karşılayarak coşkuyla destek verdiler.


- Saha zemini hazır hale getirildi


Avni Aker Stadı'nın zemini konusunda büyük sıkıntı yaşayan bordo-mavililer, milli maç arasında saha zemininde de iyileştirme yaptı.

Saha zemininde kapsül tedavisi, çim ekimi, kum serme ve zeminin sararmasını önleme çalışmaları yapılarak zemin hazır hale getirilirken Akhisar Belediyespor maçı, önceki maçlara göre daha iyi bir zeminde oynandı.


- Yanal, tribünden izledi


Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, cezası nedeniyle karşılaşmayı tribünden izledi.

Ligin 5. haftasında Atiker Konyaspor ile Hüseyin Avni Aker Stadı'nı oynanan karşılaşmada hakem Serkan Çınar tarafından tribünlere gönderilen ve 2 maç ceza alan Yanal, Kardemir Karabükspor maçının ardından bu karşılaşmada da yedek kulübesinde yer alamadı.


- Akhisar Belediyespor'da 5 eski Trabzonsporlu


Akhisar Belediyespor'un 18 kişilik maç kadrosunda 5 eski Trabzonsporlu futbolcu yer aldı.

Kaleci Fatih Öztürk, Özer Hurmacı, Caner Osmanpaşa ve Kadir Keleş ilk 11'de forma giyerken Soner Aydoğdu yedek soyundu.


- Kafkas'ın 300. maçı


Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Trabzonspor maçıyla, kulüp takımlarındaki 300. resmi maçına çıktı.

Futbolculuk hayatının büyük bir bölümünü Trabzonspor'da geçiren Kafkas, 1995-1996 sezonunun 16. haftasındaki Karşıyaka maçında bordo-mavili takımın ligdeki bininci golü atan isim olmuştu.

Trabzonspor taraftarları Tolunay Kafkas'a maç öncesi alkışlayarak sevgi gösterisinde bulundu. Zeki Yavru, Mustafa Akbaş ve Onur Recep Kıvrak da maç öncesi Kafkas'a başarılar diledi.


- Avni Aker'de 61 engelli taraftar


Trabzonspor Kulübünün yaptığı organizasyon kapsamında Türkiye'nin birçok ilinden Trabzon'a gelen toplam 61 engelli taraftar da karşılaşmayı izledi.

Karşılaşma öncesi bordo-mavili kulübün, bir otelde kahvaltı verdiği engelli taraftarlar, akşam saatlerinde Hüseyin Avni Aker Stadı'na gelen gelerek kendilerine ayrılan bölümden karşılaşmayı izleyip bordo-mavili takıma destek verdi.


Yorumlar