Trabzonspor: 2 - Gaziantepspor: 0 (İlk yarı)

Stat: Hüseyin Avni AkerHakemler: Yunus YıldırımTrabzonspor: Onur, Bosimgwa, Mustafa Yumlu, Kadir, Zeki, Bourceanu, Caner, Olcan, Adrian, Yusuf, HenriqueGaziantepspor: Karcemarkas, Şenol, Bekir, Ekrem, Stankevicus, Muhammed, Mustafa, Binya, Traore, Serdar.

Google Haberlere Abone ol
Trabzonspor: 2 - Gaziantepspor: 0 (İlk yarı)

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Yunus Yıldırım
Trabzonspor: Onur, Bosimgwa, Mustafa Yumlu, Kadir, Zeki, Bourceanu, Caner, Olcan, Adrian, Yusuf, Henrique
Gaziantepspor: Karcemarkas, Şenol, Bekir, Ekrem, Stankevicus, Muhammed, Mustafa, Binya, Traore, Serdar, Cenk
Goller: Dk. 7 ve 43 Henrique (Trabzonspor)
Sarı kart: Dk. 5 Mustafa Yumlu (Trabzonspor)

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Trabzonspor, konuk ettiği Gaziantepspor karşısında ilk yarıyı Henrique'nin attığı gollerle 2-0 önde tamamladı.

Hami Mandıralı ile çıkışa geçen ve hükmen olan Fenerbahçe yenilgisi dışında mağlubiyet almayan Trabzonspor, bugün kritik sınavlarından birine daha çıkıyor.

Geçen hafta kümede kalma mücadelesi veren Kayseri Erciyesspor’u 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek gövde gösterisi yapan bordo - mavililer, Galatasaray'ın da puan kaybıyla bitime 4 hafta kala Şampiyonlar Ligi için umutlandı. Bordo mavililer, bu atmosferde bugün Süper Lig’de tekrar sıkıntılı günler geçirmeye başlayan Gaziantepspor’u ağırladı. Son 5 maçında sadece 1 puan toplayan rakibi karşısında Karadeniz ekibi aynı zamanda ligin ilk yarısındaki yenilginin de rövanşını almak istiyor.

Trabzonspor’un cezası sebebiyle sadece kadın ve çocukların izleyeceği maçta Yunus Yıldırım Düdük çalıyor. Ancak bordo mavili bayan ve çocuk taraftarlar maça gereken ilgiyi göstermedi ve tribünler boş kaldı.

Ev sahibi Trabzonspor'da sakatlığı devam eden Özer Hurmacı maç kadrosunda yer almazken, Florent Malouda, Gustavo Colman, Didier Zokora gibi önemli ve yabancı oyuncular Hami Mandıralı tarafından kadro dışı bırakılması sebebiyle 18 kişilik maç kadrosunda yer alamadı.

Konuk ekip, Gaziantepspor'da sakatlıkları devam eden Muhammet Demir ve Bruma dışında başka eksik bulunmuyor.

MAÇTAN DAKİKALAR

7. dakikada Trabzonspor Paulo Henrique'nin attığı kafa golüyle öne geçti. Bu dakikada hızlı kullanılan faul sonrasında Gaziantepspor savunmasını kontra da yakalayan Trabzonspor'da sol kanatta topla buluşan Yusuf Erdoğan ceza sahasına girmeden altıpasın içine doğru ortasını yaptı. Arka direkte ve altıpas içinde topla buluşan Paulo Henrique düzgün bir kafa vuruşuyla topu kaleci Karcemarskas'ın yanından ağlara gönderdi: 1-0.

13. dakikada Trabzonspor'da orta sahada topu hızla taşıyan Adrian Mierzejewski sol kanattaki Yusuf Erdoğan'a pasını aktardı. Yusuf Erdoğan bekletmeden yerden ceza alanına doğru ortasını yaptı ancak Gaziantepspor savunmasında Binya topu kornere göndererek tehlikeyi önledi.

27. dakikada Gaziantepspor'dan Muhammed Ildiz sağ kanattan köşe atışını kullandı, ön direkte savunmadan Stankevicius kafa vuruşunu yaptı, ancak meşin yuvarlak yandan az farkla auta çıktı.

42. dakikada Gaziantepspor'da Muhammed Ildiz, sol kanattan köşe atışı kullandı. Ceza sahası içine gelen topu kaleci Onur Kıvrak yumrukladı ve meşin yuvarlak ceza sahası dışına düştü. Burada topu önünde bulan Cenk Tosun'un çektiği sert şutta meşin yuvarlak direğin yanından auta gitti.

43. dakikada Trabzonspor farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada savunmadan gönderilen uzun topa sol kanatta sahip olan Yusuf Erdoğan ceza sahasına girdi. Paulo Henrique ile verkaça girdi. Vuruşunda top Bekir Ozan Has'tan döndü. Paulo Henrique, seken topu önünde buldu ve yakın mesafeden ayak içi vuruşunda kaleci Karcemarskas'ın yanından ağlara gönderdi: 2-0.

Karşılaşmanın ilk yarısında kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Trabzonspor devreyi 2-0 önde tamamladı.
CİHAN

Yorumlar