Trabzonspor: 0 – Fenerbahçe: 1 (Maçın ilkyarısı tamamlanamadı)

Stat: Hüseyin Avni AkerHakemler: Bülent Yıldırım, Baki Tuncay Akkın, Asım Yusuf ÖzTrabzonspor: Onur, Bosingwa, Mustafa Yumlu, Aykut, Mustafa Akbaş, Olcan, Bourceanu, Yusuf, Colman, Özer, HenriqueFenerbahçe: Volkan, Gökhan Gönül, Bekir, Kadlec, Caner, Meh.

Google Haberlere Abone ol
Trabzonspor: 0 – Fenerbahçe: 1 (Maçın ilkyarısı tamamlanamadı)

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Bülent Yıldırım, Baki Tuncay Akkın, Asım Yusuf Öz
Trabzonspor: Onur, Bosingwa, Mustafa Yumlu, Aykut, Mustafa Akbaş, Olcan, Bourceanu, Yusuf, Colman, Özer, Henrique
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan Gönül, Bekir, Kadlec, Caner, Mehmet Topal, Emre, Kuyt, Alper, Moussa Sow, Emenike
Gol: Dk. 22 Emenike (Fenerbahçe)

Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanan maçın ilk yarısı konut takımın 1-0 üstünlüğü ile devam ederken ilk yarının son saniyelerinde sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle maçın hakemi Bülent Yıldırım, soyunma odasına gitti.

Trabzonspor’da Bamba ve Kadir Keleş sakatlığı nedeniyle, golcü futbolcu Emre Güral da hafta içerisinde geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle kadroda yer almadı. Teknik Sorumlu Hami Mandıralı, milli takım için gittiği ülkesinden geç dönen Didier Zokora ve son haftalardaki performansıyla eleştirilen Florent Malouda’ya kadroya almadı. Genç hoca, Zokora’nın yerine Bourceanu, Malouda’nın mevkisinde de genç oyuncu Yusuf Erdoğan’a forma verdi. Polonyalı yıldız Adrian’ı da yedek soyunduran Hami Mandıralı, ileri uçta Henrique’yi gol umudu olarak sahaya sürdü.

Trabzonsporlu taraftarların yağmura rağmen maça ilgisi fazlaydı. 24 bin kişi kapasiteli Hüseyin Avni Aker Stadı’na tamamen dolduran bordo-mavili taraftarlar, stadı adeta karnaval yerine döndürdü. İlk dakikadan itibaren takımlarını destekleyen taraftarlar, attıkları sloganlarla Fenerbahçeli futbolcu ve yöneticileri de protesto etti.

Trabzonsporlu taraftarların oylarıyla şubat ayının en iyi futbolcusu seçilen deneyimli oyuncu Jose Bosingwa, ödülünü maç öncesi Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun elinden aldı.

Trabzonsporlu futbolcular, hafta içerisinde kalp rahatsızlığı geçiren takım arkadaşları Emre’yi unutmadı. Bordo-mavililer sahaya üzerinde ‘Geçmiş olsun Emre Güral’ yazılı pankartla çıktı.

20 futbolcuyla Trabzon’a gelen Fenerbahçe’de de Egemen ve Holmen 18 kişilik kadroda yer almayan isimlerdi. Egemen kasığındaki ağrı, Holmen ise yabancı sınırlamasından dolayı kadroya giremedi.

Sakatlığı devam eden Bruno Alves ile kart cezalısı Cristian da sarı-lacivertlilerin diğer eksikleriydi. Sakatlığı nedeniyle 4 maçtır forma giyemeyen Webo ise yedekler arasında yer aldı.

12. dakikada Özer’in ara pasıyla soldan ceza sahasına giren Yusuf yerden şutunu attı, kaleci Volkan son anda parmaklarının ucuyla dokundu.

19. dakikada Caner’in soldan ortasıyla arka direkte topla buluşan Sow’un şutunda araya giren defans topu kornere attı.

22. dakikada Alper’in soldan ceza sahasına yaptığı Emenike gelişine vurdu, top filelere gitti: 0-1.

Fenerbahçe’nin gölünün ardından bordo-mavili taraftarların sahaya attığı yabancı maddeler nedeniyle müsabaka yaklaşık 5 dakika durdu. Fenerbahçe kalecisi Volkan’ın kendisine atılan bir taşı ve kapı kolunu hakeme getirmesi üzerine tribünlerin tepkisi daha da arttı. Trabzonspor’un kalesinin arkasındaki tribünlerin önünde bulunan direklerden birisi taraftarlarca yıkıldı.

33. dakikada gelişen Trabzonspor atağında Özer, ceza sahası ön çizgisi üzerinden şutunu attı, top az farkla üstten auta gitti.
İlk 45 dakikada oyunun birkaç kez durmasından dolayı hakem müsabakanın ilk yarısına 10 dakika uzatma ilave etti.

TRABZONSPORLU TARAFTARLAR KALE ARKASINDAKİ AĞLARI YIRTTI VE DİREĞİ DEVİRDİ

Bu arada, müsabakanın ilk yarısındaki uzatma anlarında bordo-mavili 2 taraftar statta asılı olan Fenerbahçe bayrağını yırtarak indirdi. Trabzonsporlu taraftarlar, Volkan Demirel’in koruduğu deniz tarafında kale arkası tribünlerinin önünde sahaya yabanca madde atılmasını önlemek için gerilen filelerin takılı bulunduğu asılı olan direkleri de yıktı.

Uzatma anlarının son saniyelerinde Trabzonspor’un sol taraftan serbest atış kullanacağı sırada sahaya yine yabancı maddeler atılınca hakem Bülent Yıldırım, ilk yarının bitiş düdüğünü çalmadan soyunma odasına gitti.

Fenerbahçeli futbolcular da soyunma odasına gitti, ancak Trabzonsporlu futbolcular uzun süre sahada bekledi ardından onlar da soyunma odasına gitti.
CİHAN

Yorumlar